Valamis koopt Componence

04-01-2019 | door: Witold Kepinski

Valamis koopt Componence

Valamis, aanbieder op het gebied van digitale leertechnologieën en ontwikkeling van het personeelsbestand, heeft bekendgemaakt dat het is uitgebreid tot het zesde land door een kantoor in Amsterdam te openen met de overname van Componence.

Componence realiseert sinds 2001 hoogwaardige innovatieve oplossingen voor internet, social media en mobile devices. Componence maakt gebruik van het blended sourcing model, dat lokale expertise combineert met offshore development. Vanuit het hoofdkantoor in Nederland werken mensen samen met collega's in India.

De overname draagt bij aan de onderneming op lange termijn plan van de internationale groei, en vertegenwoordigt de logische volgende stap na de opening van kantoren in het Verenigd Koninkrijk , Duitsland en de VS zo meldt Valadis.

Het nieuwe kantoor in Nederland helpt Valamis om betere service te bieden bij het lokaal leveren van het leerplatform van de volgende generatie.

Valamis - Learning Experience Platform (LXP) brengt de beste aspecten van traditioneel LMS (Learning Management System) en LXP samen. Valamis LXP is een oplossing die zowel de basis learning management en content creatie behoeften heeft met uitgebreide learning analytics, aangedreven door kunstmatige intelligentie (AI).

Door een sterke aanwezigheid in professionele services, financiële, verzekerings- en complexe productie-industrieën zijn de Benelux-landen een interessante en potentiële markt voor Valamis aldus Jussi Hurskainen, CEO van Valamis Group Ltd.

Componence is een Liferay Platinum-partner en is sinds 2015 een Valamis-partner. Het bedrijf is opgericht in 2001 en is de eerste en oudste Liferay-partner in Nederland. Componence heeft klanten zoals Parnassia, Philadelphia, de Radboud Universiteit, het Ministerie van Economische Zaken, HEMA en AS Watson. Valamis zal alle bestaande klanten met hetzelfde personeel blijven bedienen zo meldt Chris Göbel, directeur van Valamis Benelux.

Terug naar nieuws overzicht
Software