IBM verkoopt Seterus hypotheekdienst platform
04-01-2019 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

IBM verkoopt Seterus hypotheekdienst platform

Op 3 januari 2019 heeft de Mr. Cooper Group aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst met IBM is aangegaan om IBM's hypotheekdienstbedrijf Seterus over te nemen voor een onbekend bedrag.

IBM verwierf de Seterus hypotheekdienst in het kielzog van de financiële crisis van 2008 om klanten te helpen bij het beheren van een brede hypotheekportefeuille, inclusief leningen met een hoog risico. IBM was succesvol in de onderhoudswerkzaamheden aan hypotheken en de portefeuille is nu veel stabieler. Het is nu een goed moment om dit bedrijf te verkopen aan een hypotheekbedrijfspecialist, wiens domeinspecifieke expertise en schaalgrootte dit bedrijf verder kunnen bevorderen.

De hypotheekdienstverlening is niet de kern van de portefeuille van IBM en Seterus, een dochteronderneming van IBM, is als een zelfstandige onderneming geëxploiteerd. Deze definitieve overeenkomst tussen IBM en Cooper is een ander voorbeeld van de toewijding van IBM aan gedisciplineerd portefeuillebeheer zo meent IBM.

De transactie zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2019 worden afgerond, onder voorbehoud van de voltooiing van toepasselijke wettelijke goedkeuringen en gebruikelijke sluitingsvoorwaarden. Financiële voorwaarden van de transactie zijn niet vrijgegeven.

In 2018 genereerde Seterus meer dan 200 miljoen dollar aan omzet.

Terug naar nieuws overzicht
Software