Redactie - 09 januari 2019

Minio brengt Blob storage naar meerdere clouds

Minio brengt Blob storage naar meerdere clouds image

Minio met het hoofdkwartier in Palo Alto heeft zich vol verve gestort op de object storage. Anand Babu Periasamy (foto), CEO en medeoprichter van Minio, heeft een duidelijke missie: de snelst groeiende storage markt is die van object storage. Daar ziet hij grote groeikansen voor zijn bedrijf. En hoewel er weinig marketingactiviteiten rond Minio zijn, is er dankzij het succes van het Docker-platform een snelle groei in de vraag naar de Minio-oplossing. Dat is goed te verklaren.

Het bedrijf richt zich met name op de groeiende vraag naar ongestructureerde dataopslag voor IoT. Met het aanbieden van de S3 API is er een gat gevonden tussen primaire opslag en cloud opslag die native door de applicaties ingezet kan worden. Ook in Nederland wordt de oplossing al gebruikt.

Cloud

Minio heeft de ambitie uitgesproken om object storage layer aan te bieden op verschillende cloud-platforms. De S3 compatibele Blob storage is daarmee ook beschikbaar voor gebruikers van Microsoft-producten. Daarmee wordt een ontkoppeling gerealiseerd tussen de Microsoft-klanten en de verplichte winkelnering op Azure. Azure Blob storage is de Microsoft-oplossing voor object storage in de cloud en is geoptimaliseerd voor de massale opslag in de Azure-cloud van ongestructureerde data, zoals tekst en binaire files bestanden die in hun aard dus geen onderlinge relaties hebben.

Containers

De Minio-oplossing is op Docker containers gebaseerd en kan op twee manieren gebruikt worden. Het is mogelijk om een eigen gedistribueerd opslagplatform te bouwen (met erasure codering en versleuteling), of gebruik te maken van de S3 API. Naast Azure Blob is er ook ondersteuning voor onder andere Google cloud opslag, een Kubernetes container cluster, een NAS of JBOF.

CEO Anand Babu Periasamy: “De object storage is gecreëerd voor de opslag van ongestructureerde data, een markt die al jaren flink groeit. Daar waar block en file storage bestemd zijn voor applicaties, is object storage juist heel geschikt voor analytische toepassingen. En dat sluit perfect aan op de recente ontwikkelingen in de markt waar IoT steeds grotere datastromen genereert.”

Door: Hans Steeman

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!