Redactie - 10 januari 2019

Igneous nanoservers creëren veilige on premises secundaire storage

De worsteling van enterprises om hun storage te optimaliseren en veilig te maken is de oprichters van Igneous opgevallen. Publieke cloud-opslag is een flexibele schil maar in handen van derden. Soms geeft dat een gevoel van onbehagen en geniet private storage vanwege de kritische waarde van de data de voorkeur. Daar staan weer nadelen tegenover, zoals de kosten van beheer en onderhoud. Igneous systems wil het zijn klanten een stuk eenvoudiger maken.

Het in Seattle gevestigde bedrijf biedt een oplossing aan om het complete storage management van een enterprise voor een concurrerende prijs op zich te nemen via een private cloud-infrastructuur. Beheerde cloud-opslag in het eigen beschermde domein van een bedrijf.

Cloud

De minimale configuratie die aangeboden wordt heeft 212 Tbyte (200 Tbyte netto) opslagcapaciteit die vervolgens on demand uit te breiden is in stapjes van steeds 200 Tbyte. De oplossing wordt aangeboden op basis van een abonnement dat 40.000 dollar/jaar kost. Omgerekend is dat slechts 1,5 cent per Gigabyte per maand. “De Igneous dataservice realiseert een echte cloud-oplossing voor lokale data en ondersteunt de Amazon S3 API, feitelijk de geaccepteerde de facto standaard voor cloud-services”, aldus Kiran Bhageshpur de CEO en medeoprichter van Igneous Systems.

Hardware

De Igneous-hardware maakt gebruik van nanoservers bestaande uit traditionele industriestandaard harddisks (binnenkort ook SSD’s) en een ARM-controller die de SATA-interface realiseert. De RatioPerfect software is de kern van het concept en neemt vervolgens de hoofdmoot van het werk voor zijn rekening.

CEO Kiran Bhageshpur; “Bedrijven slaan steeds vaker meer en meer data op, en wij bieden daarvoor een lokale cloud-oplossing aan op basis van op maat gemaakte en daarmee specialistische nano-servers met het bijbehorende beheer. Onze klanten hebben nu toegang tot een oplossing voor hun gemeenschappelijke probleem, dat ze kritische data niet extern willen opslaan maar wel de voordelen van publieke clouddiensten willen. Alle data zorgeloos opslaan in een cloud in het eigen datacentrum.”

Door: Hans Steeman

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!