De hosting trends van 2019

07-01-2019 | door: Blogger

De hosting trends van 2019

De beste wensen voor 2019 en ik hoop dat dit jaar een enorm succes voor jou zal zijn. Ik heb in de loop van de jaren heel wat trends gezien en ik wilde wat ideeën met je delen over wat we kunnen verwachten in 2019. Nou ... laten we beginnen:

Verdere consolidatie - In 2019 zal een nog grotere consolidatie onder hostingbedrijven plaatsvinden. De "grote spelers", oftewel investeringspartners, betreden de markt om hostingbedrijven op te kopen. Het zijn private equity-fondsen of andere grote marktspelers die de middelgrote hostingbedrijven willen overnemen. Dit betekent dat veel kleinere spelers de markt zullen verlaten en dat de grote spelers een groot deel van de hostingmarkt zullen overnemen. Of dat een goede zaak is? Dat moet je zelf bepalen.

Internet der dingen - naarmate het Internet of Things (IoT)-tijdperk aanbreekt, is een voor de hand liggende stap voor IoT-ontwikkelaars om naar een cloud-hostingprovider te zoeken. Uiteindelijk moeten hun implementaties immers ergens worden gehost, waarbij een lage latency naar de IoT-machines gerealiseerd dient te worden. Ik denk dat er in 2019 een grote vlucht zal zijn in het hosten van IoT-apparaten. Het zou een goed idee zijn als hosting providers hun steentje bijdragen aan deze geweldige innovatie.

Op locatie of in de cloud - de laatste tijd transformeren veel bedrijven van hun servers naar de cloud. Dit kan een cloudomgeving zijn die bedrijven in een eigen on-premises datacenter hosten, maar ook een private of public cloud. Uiteindelijk zullen zij moeten verhuizen. Voor middelgrote en grote bedrijven is het gewoon goedkoper om een PAAS- of SAAS-oplossing te huren dan om alles zelf te hosten en je zorgen moeten maken over het inhuren van al die systeembeheerders. Dus in 2019 voorzie ik dat de grote beweging naar de cloud zoals we die de afgelopen drie jaar hebben gezien aanhoudt.

Managed hosting - zoals ik al zei, verplaatsen veel bedrijven naar de cloud. Er zijn echter nog steeds veel bedrijven die de publieke cloud vermijden vanwege angst voor overheidsinterventie, en in sommige gevallen zouden ze dat ook zeker moeten doen. Deze bedrijven kunnen een hosting provider inschakelen om voor hen een private cloud op te laten zetten. Deze omgeving moet uiteraard beheerd worden door de hosting provider, aangezien klanten servers simpelweg niet langer zelf willen beheren. Ik voorzie een harde klap voor de "bang for your buck" unmanaged providers, omdat mensen eenvoudig de publieke of private clouds prefereren indien de prijzen voor die oplossingen dalen. Het is gewoon eenvoudiger om op te schalen en te downscalen. Natuurlijk zal er altijd behoefte zijn aan eenvoudige VPSs en single-servers. Er zijn tegenwoordig heel veel providers die deze services aanbieden, waardoor de concurrentie bruut is en het soms erop lijkt dat het omlaag gooien van de prijzen de enige manier is om te verkopen. Dat maakt het voor de kleinere bedrijven niet meer mogelijk te concurreren, aangezien de winstmarges erg mager zullen zijn.

Dit is een kleine compilatie van mijn voorspellingen voor 2019. We zullen zien hoe ver we zijn geworden in december 2019.

Door: Ralph Karseboom (foto), directeur van HostSlim (www.hostslim.nl).

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Hosting, trends