Citrix Summit 2019 belicht samenwerking met Microsoft technologie

08-01-2019 | door: Witold Kepinski

Citrix Summit 2019 belicht samenwerking met Microsoft technologie

Citrix Summit 2019 is van start gegaan in het Orange County Convention Center in Orlando, Florida. Daar zijn ook Nederlandse partners aanwezig. Het event heeft ook een Partner and Sales Summit. Nieuws is er ook, onder andere over integratie met Microsoft technologie. De boodschap en strategie van dit jaar is verder dat Citrix Workspace virtualisatie toepassingen voor alle klanten beschikbaar zijn, zoals voor SaaS, mobiele apps en web-apps.

Azure

Citrix is sinds 2018 een Microsoft Direct Cloud Service Provider (CSP), waardoor klanten Citrix Workspace cloud-gebaseerde oplossingen eenvoudig vanuit de Azure Marketplace kunnen aanschaffen, inclusief Microsoft 365 licenties en Microsoft Azure capaciteit. De eerste CSP sessies zitten bomvol met service providers, want het gaat goed met de cloud business. Citrix Cloud groeide jaar-op-jaar met meer dan 300 procent. Het Citrix CSP programma heeft steeds meer actieve gebruikers per maand.

DaaS

De eerste gezamenlijke clouddienst die wordt geleverd is een eenvoudige, geïntegreerde ‘desktop-as-a-service’ (DaaS)-oplossing die geïntegreerd is met Microsoft Windows Virtual Desktop. Met deze dienst kunnen klanten in slechts enkele uren een virtuele desktop op Azure kopen en in gebruik nemen. Naast het DaaS-aanbod levert de samenwerking technologie-integraties voor Citrix Networking en Citrix Analytics. Zo kan Citrix Analytics nu risico-indicatoren uit de Microsoft Security graphics integreren. Hiermee voegt Citrix nieuwe gezichtspunten en intelligentie toe om de analyse van gebruikersgedrag te versterken en om closed loop-acties te nemen in Citrix- en Microsoft-producten.

Cloud

Citrix Networking wordt de enige geïntegreerde oplossing die snel optimale prestaties levert aan klanten die workloads in Azure draaien, Office 365 gebruiken of overwegen hun virtuele desktops te verplaatsen naar de cloud. Zowel Citrix als Microsoft erkennen dat de overgang naar de cloud complex kan zijn voor klanten die deskundige begeleiding nodig hebben om de migratie te plannen en uit te voeren. De twee bedrijven ondersteunen gezamenlijk een selecte groep van zeer gekwalificeerde partners via het Cloud Alliance initiatief. Dit programma investeert in gespecialiseerde ingebruikstelling, incentives en middelen voor deelnemende partners om klanten best practices voor cloud oplossing te garanderen.

SD-WAN en ADC

Volgend op de eerdere aankondiging van Citrix SD-WAN voor Azure Virtual WAN, belicht Citrix nog een andere gezamenlijke oplossing voor klanten die aan de slag gaan met Azure. Deze nieuwe dienst, de Citrix Application Delivery Controller (ADC) voor Azure DNS Private Zones, biedt domeinverkeermanagement op het intranet. Deze dienst wordt ook tijdens de Citrix Summit 2019 getoond.

Door: Witold Kepinski

 

Terug naar nieuws overzicht
Software