Witold Kepinski - 08 januari 2019

CES: NETGEAR Orbi WiFi-mesh-systeem is uitgebreid

CES: NETGEAR Orbi WiFi-mesh-systeem is uitgebreid image

NETGEAR, leverancier van netwerkapparatuur, introduceert een uitbreiding van het Orbi WiFi-mesh-systeem. Dit nieuwe systeem komt tegemoet aan de eisen die aan het gigabit internethuishouden worden gesteld zo meldt NETGEAR op de CES 2019 beurs in Las Vegas.

Het Orbi WiFi-systeem, dat gebruik maakt van de gepatenteerde Fastlane technologie, zal spoedig beschikbaar zijn en maakt gebruik van de zesde generatie WiFi- technologie, te weten 802.11ax, ook wel WiFi 6 genoemd. Deze combinatie definieert een nieuwe standaard voor de prestaties van WiFi-mesh-systemen en zal constante gigabit-internetsnelheden waarborgen via WiFi in de thuisomgeving zo beweert NETGEAR.

De prestaties van de Orbi WiFi-mesh-systemen worden verbeterd door 1024 QAM toe te voegen met een 4x4 Wi-Fi 6-backhaul, waardoor de snelheden, dekking en capaciteit van deze speciale draadloze verbinding tussen de Orbi-router en satellieten worden verhoogd, aldus NETGEAR.

Door de geavanceerde quad-core-processor van Qualcomm ondersteunt Orbi met Wi-Fi 6 nog meer simultane WiFi-streams. Dit heeft tot gevolg dat veel meer apparaten gebruik kunnen maken van gigabit internet en WiFi 6-prestaties. Dit zal met name ten goede komen aan de volgende generatie mobiele en slimme apparaten voor thuisgebruik, die nu ontworpen worden zo meldt NETGEAR.

Dit WiFi-systeem van de volgende generatie is ideaal voor huishoudens met een groot aantal aangesloten apparaten die internet met hoge bandbreedte gebruiken voor HD/ 4K-videostreaming. Denk bijvoorbeeld aan slimme thuisapparaten en videobewakingssystemen die constant HD/ 4K naar mobiele apparaten streamen. Met een Orbi WiFi-mesh-systeem, dat is uitgerust met WiFi 6, is je netwerk nu klaar om moeiteloos ondersteuning te bieden aan deze ultrasnelle en bandbreedte-hongerige applicaties, maar ook bijvoorbeeld aan interactieve VR-spellen of 4K live sportuitzendingen. Daarnaast zal dit systeem alle oudere WiFi-apparaten blijven ondersteunen.

"Samen met onze technologiepartner Qualcomm zet NETGEAR zich in om grenzen te verleggen met innovatieve technologie." zegt David Henry, senior vice president van Connected Home Products voor NETGEAR. "Met de huidige trend van meer apparaten die steeds meer data verbruiken, is er een groeiende behoefte bij te blijven op het gebied van draadloze netwerktechnologie. Door de nieuwste generatie WiFi-technologie, 802.11ax, naar het Orbi-platform te brengen tilt NETGEAR het best presterende mesh-WiFi-systeem ter wereld weer naar een hoger niveau."

Orbi met WiFi 6 komt naar verwachting voor het eerst beschikbaar in de Orbi RBK50-serie, die in de tweede helft van 2019 zijn opwachting zal maken.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!