CES: NETGEAR introduceert nieuwe producten voor het MKB

09-01-2019 | door: Witold Kepinski

CES: NETGEAR introduceert nieuwe producten voor het MKB

NETGEAR, leverancier van netwerkapparatuur die moderne connectiviteit voor mkb-bedrijven mogelijk maakt, breidt het kleinzakelijke portfolio uit met een betaalbare IPV6 switch productlijn, draadloze access points voor NETGEAR’s Insight cloud management oplossing en een fraai vormgegeven satelliet voor de Orbi Pro Mesh WiFi familie. In aanvulling hierop wordt het Insight cloud management platform van NETGEAR bijgewerkt, waardoor er meer toepassingen komen voor het mkb, serviceproviders, resellers en integrators. Dut meldt NETEGAR tijdens de CES 2019 beurs in Las Vegas.

De nieuwe NETGEAR Smart Managed Pro S350 IPV6-ready serie bestaat uit vijf switch-modellen, waaronder 8-, 24- en 48-poorts gigabit ethernet-switches met 2 of 4 SFP-poorten voor fiber-uplinks. De modellen met 8- en 24 poorten bevatten PoE + (Power over Ethernet Plus) -varianten. Deze switches bieden krachtige Layer 2-functies, verbeterde prestaties en gebruiksgemak. Bovendien is deze serie speciaal ontworpen voor netwerken waarbij spraak, video en data allemaal via een enkel netwerk worden gebruikt. Hiermee worden deze nieuwe betaalbare switches een essentieel onderdeel voor bijna elk klein bedrijfsnetwerk. Geavanceerde functies zoals L2 / L3 / L4 toegangscontrolelijsten (ACS), Quality of Service (QoS), Link Aggregation Control Protocol (LACP) en Spanning Tree Protocol (STP) zorgen voor een supersnelle en veilige netwerkomgeving voor bedrijven.

De NETGEAR Business Orbi Pro Mesh WiFi plafond satelliet, die genomineerd is voor de CES Innovation Awards van 2019 in de Smart Home-productcategorie, wordt deze met de Orbi Pro router of een andere Orbi Pro-satelliet verbonden via de gepatenteerde FastLane3-technologie. De verbinding komt tot stand via een speciale draadloze backhaul voor omgevingen waar bedrading lastig of technisch vrijwel onmogelijk is. In nieuwbouw of kantooruitbreidingen waar stopcontacten niet beschikbaar zijn of nieuwe AC-bedrading kostbaar is, kan de Orbi Pro-plafond satelliet worden gevoed door ethernetkabels met (PoE) die 4x4 MU-MIMO WiFi gebruiken om zo een betere dekking te garanderen. Door het automatisch vermogen- en kanaalbeheer tussen satellieten worden superieure roaming, dekking en prestaties gerealiseerd. Orbi Pro is daarmee de ideale oplossing voor grote dekkingsgebieden.

Het NETGEAR Insight Managed Smart Cloud Tri-band 4x4 draadloos toegangspunt (WAC540) overtreft ruimschoots de specificaties die nodig zijn voor drukke netwerkomgevingen (veel verkeer) en waarvoor betrouwbare, krachtige WiFi vereist is, zodat bedrijfskritieke bedrijfs- en IoT-verbindingen altijd over voldoende bandbreedte kunnen beschikken. Met drie afzonderlijke radio's (één 2,4 GHz en twee 5 GHZ-kanalen) realiseert de WAC540 een 3Gbps-doorvoer, brede dekking en beveiliging ineen. De WAC540 biedt superieure WiFi met geavanceerde functies zoals band steering, beam forming, load balancing, airtime fairness en geavanceerde roaming. Bovendien kan dit toegangspunt honderden WiFi-clients ondersteunen. Dat maakt hem uitermate geschikt voor bedrijven die maximale WiFi-prestaties en dekking nodig hebben.

De NETGEAR WAC124 High-performance AC2000 Wi-Fi router is de best betaalbare WiFi-oplossing in zijn soort voor het midden- en kleinbedrijf, horeca- en winkelbedrijf, omdat er geen ingewikkelde installatie nodig is. De router heeft maximaal bereik met 300Mbps+1734Mbps via onafhankelijke kanalen en door het gebruik van externe antennes. De router maakt het mogelijk drie verschillende en veilige SSID’s te gebruiken via 4x4 802.11ac Wave2 MU-MIMO WiFi.

“Het midden- en kleinbedrijf besteed te veel tijd aan het beheer van netwerkapparatuur,” zegt Richard Jonker (foto) van NETGEAR. “Wij willen het kantoor veranderen van een plek waar je je netwerkapparatuur moet beheren naar een plek waar je alleen maar aan de groei van je bedrijf hoeft te denken. Dat kan met het Insight Smart Cloud Managed Platform, ons ecosysteem, onze uitgebreide Power-over-Ethernet switch en onze draadloze toegangspunten.”

NETGEAR Insight Cloud Management-oplossingen maken eenvoudige “device onboarding”, evenals een intuïtieve set-up, beheer op afstand en volledige monitoring van zowel de WAC540 en de Orbi Pro plafond-satelliet mogelijk. Het mkb kan nu profiteren van de nieuwe belangrijkste “Insight” beheerstaken waaronder:

Direct inzicht in WiFi door middel van Radio Resource Management (AutoRRM+): hiermee worden alle toegangspunten op locatie automatisch, on-demand, op basis van een schema of op basis van een gebeurtenis geoptimaliseerd.

RADIUS authenticatie op Insight Switches (alleen met een Insight Premium abonnement) voor verbeterde beveiliging en privacy

Back-up en herstel

Backup en herstel op apparaatniveau in het geval van herstel naar fabrieksinstellingen of na reparatie en/of herstel Behoud meerdere back-upversies en de mogelijkheid om terug te zetten naar de back-upversie op het apparaat Voeg extra apparaten toe en configureer deze snel door de copy/paste toepassing van een reeds aanwezig apparaat in de opstelling.

De nieuwe en verbeterde Insight Pro maakt het mogelijk voor resellers om hun diensten uit te breiden of aan te vullen zonder -of met minimale- out of pocket kosten. De NETGEAR Insight Pro management oplossing met zijn toonaangevende minimale Total Cost of Ownership, maakt het voor resellers bovendien mogelijk hun huidige bedrijfsvoering uit te breiden met managed services zodat ze concurrerend kunnen blijven met grotere internet service providers.

Resellers, MSP’s en integrators profiteren bovendien van de Insight Pro core verbeteringen met inbegrip van:

Insight Pro klantrapporten

Probleemoplossing – client apparaten, client signaalsterkte, AP gebruik, switch load,

Gezondheidtrends – toegevoegde apparaten, datagebruik, clients die toegevoegd zijn, instellingen van clients

Change Logs – rapporten van alle veranderingen die onderhevig waren in iedere organisatie, netwerklocatie; per apparaat en wie de verandering heeft gedaan alsmede wanneer

Inventaris – lijst met locatie-specifieke apparaten voor elke organisatie met gegevens van 24 tot 30 dagen.

Netwerklocatie configuratie (Insight en Insight Pro) – voor snelle inzet en schaalvergroting

Bedrade instellingen waaronder: VLAN Settings, LAGs, PoE schema’s, STP, QoS instellingen.

Draadloze instellingen waaronder: SSID, ACLs, Associated VLANs, Security, Captive Portal en LED Controls

Device backup en herstel: nieuwe mogelijkheden waaronder: op apparaat niveau backup/herstel van een instelling in het geval van herstel terug naar fabrieksinstellingen of na reparatie/herstel

Houd meerdere backup-versies en de mogelijkheid terug te zetten naar iedere versie van het apparaat Voeg extra apparaten toe en stel ze snel in met behulp van de kopieerfunctie.

Alle NETGEAR Insight producten zijn volledig geïntegreerde en in de cloud te beheren apparaten. Om rechtstreeks verbinding te maken met Cloud Insight is geen extra hardware of VPN-tunneling nodig en het kan bovendien op afstand beheerd worden.

NETGEAR Insight is zowel beschikbaar via een webbrowser als via mobiele (iOS en Android) platforms.

De NETGEAR Insight beheeroplossing heeft verschillende abonnementsmodellen voor gebruikers: Insight Basic, met uitsluitend gebruik van de Insight app en Insight Premium voor de Insight app, gebruik van de Insight cloud webportal met extra functionaliteiten. Als laatste is er ook Insight Pro for MSP’s, die extra beheertoepassingen toevoegt voor serviceproviders. Meer informatie is beschikbaar via: Insight platforms and ecosystem.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Netwerken, MKB