Redactie - 08 januari 2019

Baas in eigen cloud

Goede ICT voorzieningen zijn voor veel organisaties net zo vanzelfsprekend als stromend water of elektriciteit. Een moderne werkplek heeft alleen een internet verbinding nodig. Dankzij cloud technologie kunnen we overal, altijd en op elk device inloggen op onze werkomgeving. Wat is er handiger dan thuis of in de trein nog wat mailtjes wegwerken op je smartphone of tablet? Juist!

Hoe cloud de wereld veroverde

Niet iedereen was meteen enthousiast toen de eerste clouddiensten rond 2000 op de markt kwamen. Het idee om applicaties en gegevens op anonieme servers op te slaan, stond veel mensen tegen. ”Waarom zouden we onze bedrijfsgeheimen aan een externe partij toevertrouwen? Dat is toch niet veilig!” Inmiddels is deze scepsis grotendeels verdwenen. De voordelen van de cloud zijn helder: meer flexibiliteit, schaalbaarheid en slagvaardigheid. En de veiligheid is in de private cloud veel beter geregeld!

Het geheim van de private cloud

In een private cloud wordt op basis van uw specifieke eisen en wensen een eigen infrastructuur ingericht die met niemand wordt gedeeld. Een afgeschermde omgeving, die eventueel op maat wordt gemaakt en waarvan u de enige gebruiker bent. Zo houdt u grip op uw bedrijfsprocessen, applicaties en data. Een geruststellende gedachte!

Op meerdere punten biedt een private cloud voordelen. In tegenstelling tot de publieke varianten, is een private cloud goed te integreren met bestaande systemen en applicaties. Omdat het uw eigen omgeving is, kunt u hem inrichten zoals u wilt en er continu wijzigingen op aanbrengen. Hij beweegt mee met de organisatie en u blijft controle houden.

In eigen huis of uitbesteden?

Sommige ICT bedrijven (MSP’s, ISV’s, SI’s) beschikken nog over een eigen cloud platform die ze zelf beheren. De servers staan veilig achter de eigen firewall en zijn dag en nacht van buitenaf benaderbaar. Handig, maar een private cloud in eigen huis is een dure kostganger. Als organisatie heb je geavanceerde hardware en ICT kennis nodig om de omgeving draaiend en up to date te houden. Maar dat laatste is moeilijk vast te houden, zeker als je bedenkt dat er cloud leveranciers zijn die dit als kernactiviteit hebben.

Het gemak van een private cloud als managed service
De meeste bedrijven besteden hun cloud dan ook liever uit aan een externe specialist van een Nederlandse private cloud. Daarmee kunnen ze optimaal profiteren van alle voordelen die alleen een private cloud biedt:

  • Continuïteit
  • Schaalbaarheid 
  • Slagvaardigheid
  • Beschikbaarheid
  • Flexibiliteit
  • Veiligheid
  • transparantie

De zekerheid van kwaliteit

Natuurlijk staat of valt alles met de kwaliteit van de cloud leverancier waarmee u in zee gaat. Bij Espresso gridpoint zit dat wel goed. Wij zijn ISO 27001 gecertificeerd. Daarnaast beschikken we over eigen ICT infrastructuur die verdeeld is over meerdere gecertificeerde Nederlandse datacenters.

Interesse?

We bieden onze diensten uitsluitend aan via ICT bedrijven. Bent u op zoek naar een betrouwbare cloudleverancier en wilt u de mogelijkheden bespreken van de private cloud voor u en uw klanten? Neem dan gerust contact met ons op. We komen graag langs en gaan hierover met u in gesprek.

Door: Hans Spuijbroek (foto), Business partner development bij Espresso Gridpoint

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!