Witold Kepinski - 09 januari 2019

IBM introduceert kwantum communicatie systeem voor commercieel gebruik

IBM introduceert het Q system One kwantum communicatie systeem voor commercieel gebruik. De leverancier toont een exemplaar tijdens de CES 2019 beurs in Las Vegas. 

IBM Q System One is een geïntegreerde, universele kwantumcomputersysteem dat is ontworpen voor wetenschappelijk en commercieel gebruik zo meldt de leverancier. 

IBM heeft ook plannen aangekondigd om in 2019 haar eerste IBM Q Quantum Computation Centre voor commerciële klanten in Poughkeepsie, New York te openen. IBM Q-systemen zijn ontworpen om problemen aan te pakken die momenteel als te complex en exponentieel worden beschouwd voor klassieke systemen om handvat. Voor de allereerste keer maakt IBM Q System One het mogelijk universele supergeleidende quantumcomputers te laten werken buiten de grenzen van het onderzoekslaboratorium aldus IBM.

Weer

IBM en zijn dochterbedrijf The Weather Company onthulden verder een krachtig nieuw wereldwijd weersvoorspellingssysteem dat accurate lokale weersvoorspellingen zal bieden. Het nieuwe IBM Global High Resolution Atmospheric Forecasting System (GRAF) is het eerste commerciële weersysteem dat elk uur wordt bijgewerkt en dat in staat is om wereldwijd iets te voorspellen, zelfs een kleine onweersbui. De oplossing zal later dit jaar beschikbaar zijn.

Debater

Afgelopen juni onthulde IBM Research Project Debater, het eerste AI-systeem dat mensen over complexe onderwerpen kan bespreken. IBM toont op CES een nieuwe dimensie voor deze technologie: Project Debater - Speech by Crowd. Het experimentele cloudgebaseerde AI-platform gebruikt de kern-AI achter IBM Project Debater om gratis-tekstargumenten van groot publiek over betwistbare onderwerpen te verzamelen en bouwt automatisch overtuigende standpunten op om het onderwerp te ondersteunen of aan te vechten. Bezoek Project Debater - Speech by Crowd elke dag tijdens CES om een nieuw onderwerp te evalueren: http://ibm.biz/Debater2019

Parkinson

IBM heeft eind 2018 nog een innovatie getoond; het heeft een apparaatje ontwikkeld dat nauwkeurig registreert hoe een vingernagel buigt en beweegt. Dat moet het mogelijk maken om te schrijven met je vinger, om te detecteren welke voorwerpen je vastgrijpt en om de ziekte van Parkinson sneller op te sporen.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!