Tim Weller wordt nieuwe CEO van Datto

09-01-2019 | door: Witold Kepinski

Tim Weller wordt nieuwe CEO van Datto

Datto, aanbieder van oplossingen voor managed service providers (msp), stelt Tim Weller aan als nieuwe Chief Executive Officer. Weller volgt hiermee oprichter Austin McChord op, die afgelopen najaar het dagelijks management al overdroeg, maar wel actief blijft als bestuurslid. Weller start per direct als CEO, een naadloze overgang na de interim-rol als manager van het Datto Executive Team, die hij de afgelopen twee maanden vervulde.

“Ik voel me vereerd dat ik de rol van CEO van Datto mag vervullen”, zegt Weller. “Ook nu we blijven groeien, blijven we ons inzetten voor de MSP-community. Ik kijk uit naar de samenwerking met Austin, de andere leden van het bestuur en het gehele Datto-team om open oplossingen te creëren, waarbij partners centraal staan, en om producten door te ontwikkelen voor MSP’s over de gehele wereld.”

Weller startte in juni 2017 bij Datto. Daar begon hij als Chief Financial Officer, vervolgens werd hij President en Chief Operating Officer. In deze functies leidde Weller de dagelijkse bedrijfsvoering, stelde hij internationale go-to-market-strategieën op en speelde hij een grote rol bij de fusie van Datto en Autotask. Ook was hij belangrijk voor het succes en de groei van Datto. Weller heeft vanaf het begin bij Datto nauw samengewerkt met het management en de raad van bestuur.

“We kijken uit naar deze nieuwe fase in de groei van Datto en zijn ervan overtuigd dat Tim de juiste kandidaat is om het bedrijf te leiden en Datto’s marktleidende positie in de branche te behouden door middel van strategische groei en innovatie waarbij de MSP centraal staat”, zegt Nadeem Syed, Vista Operating Principal en bestuurslid van Datto. “Tims uitgebreide internationale managementervaring bij bedrijven in de publieke en commerciële sector, samen met zijn diepgaande technische en financiële expertise, maken hem de logische keus om het bedrijf te helpen bij het realiseren van schaalgrootte en groei.”

Weller heeft de afgelopen twintig jaar meerdere functies op managementniveau vervuld en heeft ervaring in het helpen groeien van technologiebedrijven van wereldklasse. Daarnaast was hij ook CFO van twee commerciële bedrijven in Boston: bij EnerNOC, een technologiebedrijf voor schone energie, en bij Akamai waar hij leiding gaf aan een team dat verantwoordelijk is voor een van de best presterende beursintroducties ooit. Ook vervulde hij functies als financieel onderzoeksanalist, softwareontwikkelaar, videogamedesigner, angel investor en adviseur van meerdere CEO’s van technologiebedrijven.

Weller is gepromoveerd in de elektrotechniek aan de University of Illinois en behaalde zijn bachelor- en mastertitels in de elektrotechniek aan de Michigan State University.

“Tim en ik werkten de afgelopen 18 maanden dagelijks nauw samen aan de groei van Datto. Het doet me deugd dat Tim aan het roer staat van de verdere groei van het bedrijf”, zegt Austin McChord, oprichter en bestuurslid van Datto. “Tim begrijpt Datto’s waarden en unieke cultuur. Ik ben ervan overtuigd dat Datto onder leiding van Tim zal blijven groeien. Nog belangrijker is dat hij passie heeft voor Datto’s MSP-community. Datto is bij Tim in goede handen.”

Terug naar nieuws overzicht
Software