Software AG optimaliseert management

10-01-2019 | door: Witold Kepinski

Software AG optimaliseert management

Software AG heeft aangekondigd dat cto Wolfram Jost Software AG zal verlaten om nieuwe kansen na te streven. Stefan Sigg, lid van de raad van bestuur van Software AG, krijgt een uitgebreide functie als Chief Product Officer, die alle aspecten van de producten van Software AG omvat, inclusief productbeheer, productontwikkeling en ondersteuning.

Software AG kondigde ook aan dat Bernd Gross de functie van Chief Technology Officer zal opnemen die rapporteert aan de CEO vanaf 8 januari 2019. Bernd heeft een diepgaande expertise in bedrijfsinnovatie op basis van integratie-, analyse- en IoT-technologieën in grote industrieën. Hij kwam bij Software AG als CEO en mede-oprichter van het IoT-platform Cumulocity door een overname in 2017. Sindsdien is Bernd verantwoordelijk geweest voor de succesvolle introductie van Software AG in de IoT-markt en de ontwikkeling van de overgang van het bedrijf naar de cloud.

Software AG kondigde ook aan dat Paz Macdonald (foto) per 14 januari 2019 zal toetreden tot het bedrijf als Chief Marketing Officer. Met meer dan 20 jaar ervaring in technologie-marketing was zij voor het laatst VP of Marketing voor EMEA en APAC bij hypergroei hybride clouddatabase verkoper MongoDB.

Paz trad toe tot MongoDB als een van de eerste Europese medewerkers en leidde innovatieve marketingstrategieën om marktbewustzijn, adoptie van ontwikkelaars en commercieel succes te vergroten. Als instrument voor de internationale expansie van MongoDB droeg ze bij aan de groei van het bedrijf van start-up tot succesvolle beursintroductie. Voorafgaand aan MongoDB bekleedde Paz marketingmanagementfuncties bij IBM, Cisco, Samsung, HP Software en Cognos.

Paz zal gevestigd zijn in het Britse hoofdkantoor van Software AG in Bracknell, en zal rechtstreeks rapporteren aan CEO Sanjay Brahmawar. Paz heeft een Bachelor of Science (Hons) diploma in Economie aan de Loughborough University en een Professional Post-Graduate Diploma in Marketing van het Chartered Institute of Marketing.

Terug naar nieuws overzicht
Software