Management Drives app tilt scrum team naar hoger niveau

10-01-2019 | door: Witold Kepinski

Management Drives app tilt scrum team naar hoger niveau

Management Drives, een SaaS-bedrijf uit Zeist, ontwikkelde een handige app die ervoor zorgt dat al die informatie altijd binnen handbereik is en toegepast kan worden op de scrumteams. De scrummaster coacht het team en stuurt bij waar nodig; met de profielen van de teamleden in de app kan hij in één oogopslag zien welke (combinaties van) profielen binnen het team voor problemen zouden kunnen zorgen.

Een team kan bijvoorbeeld te analytisch en te weinig besluitvaardig zijn, of is er een risico op een gebrek aan samenhorigheid. Met de app wordt het snel herkend en kan er bijgestuurd worden. Team-improvement wordt in de praktijk zo gemakkelijker te realiseren, aldus Management Drives. 

Wereldwijd werken er zo’n twaalf miljoen professionals volgens het ‘scrum’-principe en de fanschare groeit nog dagelijks. Scrum is een werkwijze waarbinnen complexe en adaptieve problemen worden teruggebracht tot behapbare brokken. Ter ondersteuning van die manier van werken is er nu een app die teams helpt nog effectiever te scrummen aldus Management Drives. 

Tools die 'scrum en agile teams' helpen zijn er al langer. Denk bijvoorbeeld aan scrumwise, de software die eigenlijk het hele scrumproces digitaliseert en voor een team toegankelijk maakt. Ook persoonlijkheids- en managementtools heb je in alle soorten en maten. Ze helpen inzicht te krijgen in de bedrijfscultuur, leiderschapsstijl of persoonlijke drijfveren. Die kennis is bij uitstek toe te passen op de optimalisatie van scrumteams zo beweert Management Drives. 

Zelfs bij het samenstellen van nieuw te vormen teams kan rekening gehouden worden met de drijfveren en profielen van de individuele teamleden. Op die manier wordt altijd een dreamteam samengesteld. Met de software en de app kan de scrummaster tijdig, snel en zelfs op afstand één of meerdere teams bijsturen. Zo wordt de motivatie gemaximaliseerd en worden mogelijke problemen vermeden zo besluit Management Drives. 

Terug naar nieuws overzicht
Software