Amazon is het meest waardevolle bedrijf ter wereld

10-01-2019 | door: Witold Kepinski

Amazon is het meest waardevolle bedrijf ter wereld

Amazon staat nu aan de top van de meest waardevolle bedrijven ter wereld. Voormalig leider Apple is teruggevallen naar de vierde plaats met een waarde van 702 miljard dollar. Nog geen half jaar geleden was Apple het eerste bedrijf in de geschiedenis van de aandelen die samen meer dan 1 biljoen dollar waard waren.

Amazon is goed bezig. Het zag een een grote vraag naar zijn slimme echo-apparaten. De cloud business van AWS groeit als kool.

Beleggers belonen dit en hebben geholpen de koers van de online gigant  te laten stijgen naar een waardering van iets minder dan 800 miljard dollar. Daarmee presteert Amazon beter dan Microsoft, dat na een lange afwezigheid zelfs in november de toppositie had overgenomen en momenteel door beleggers wordt gewaardeerd op ongeveer 783 miljard dollar.

Frapant detail: Amazon en Microsoft leiders komen uit Seattle en niet uit de Silicon Valley. In Silicon Valley leidt Google-moederbedrijf Alphabet, dat op de derde plaats staat, met een marktwaarde van 748 miljard dollar. Daarna volgt Apple die nu op de vierde plaatst staat.

 

Terug naar nieuws overzicht
Cloud