Witold Kepinski - 11 januari 2019

Netwerkbedrijf Juva kiest AMIS voor migratie naar de cloud

Netwerkbedrijf Juva heeft AMIS als leverancier gekozen voor de migratie van haar applicaties en databases naar de Oracle Cloud. Hiermee wordt de (operationele) efficiëntie verbeterd en speelt ze nog beter in op veranderingen binnen de organisatie en de markt. AMIS wordt tevens verantwoordelijk voor het beheer van de nieuwe omgeving.

Juva is een netwerkbedrijf dat gespecialiseerd is in het transport van energie en de daaraan gerelateerde producten en diensten. Drie dochterondernemingen werken samen aan de beste oplossingen om zo te komen tot een leefbare en duurzame samenleving. Elk vanuit hun eigen expertise. Om de werkmaatschappijen optimaal te ondersteunen, wil Juva haar ICT transformeren van een traditionele serviceorganisatie naar een expertisecentrum.

Transitie naar de cloud

Om dit doel te bereiken, is gekozen voor een gefaseerde migratie van de huidige applicaties en databases naar de Oracle Cloud. Daarnaast besteedt Juva het beheer van de cloudomgeving uit aan AMIS. Zo komen ze tot efficiëntieverbetering en voldoende wendbaarheid en flexibiliteit om in te spelen op de constant veranderende vraag.

“Onze grootste uitdaging voor de komende decennia, is de omvorming van de huidige energievoorziening naar een duurzaam energiesysteem”, zegt Ryan Muradin, Manager Operations bij Juva. “Dit vraagt ook om een transitie van onze huidige ICT. Bij de selectie van een partner die ons daarbij kan ondersteunen, hebben we gekeken naar een organisatie waar kwaliteit en klantbelang voorop staan. In AMIS hebben we een ervaren, proactieve en meedenkende partner gevonden die ons helpt de noodzakelijke ICT-veranderingen door te voeren.”

“We zijn er trots op dat we Juva met onze kennis en ervaring kunnen ondersteunen bij het behalen van hun ICT-doelstellingen”, zegt André van Dalen, directeur van AMIS. “Door het beheer van de nieuwe omgeving van hen over te nemen, kunnen ze zich volledig richten op hun nieuwe rol als expertisecentrum zonder zich zorgen te maken over de applicaties. In de toekomst willen we onze krachten verder bundelen om zo de bedrijfsdoelstellingen van Juva nog beter te ondersteunen.”

Planning

In januari 2019 gaat de eerste face van het project van start. Het totale migratietraject bestaat uit vijf fases en neemt ongeveer een jaar in beslag.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!