Cloud services en infrastructuur markt was in 2018 goed voor 250 miljard dollar

11-01-2019 | door: Witold Kepinski

Cloud services en infrastructuur markt was in 2018 goed voor 250 miljard dollar

Nieuwe gegevens van Synergy Research Group laten zien dat de opbrengsten van operators en vendors voor 2018 in zeven belangrijke cloudservices en infrastructuu rmarktsegmenten de mijlpaal van 250 miljard dollar bereikten, met een groei van 32% ten opzichte van 2017.

IaaS & PaaS-services hadden het hoogste groeipercentage van 50% , gevolgd door hybride cloudbeheersoftware met 41%, enterprise saaS en public cloud-infrastructuur groeiden met 30% en de gehoste private cloud infrastructuurdiensten met 29%.

Microsoft, Amazon / AWS, Dell EMC en IBM

Ondanks een sterke opleving in 2018 van de bestedingen aan cloudinfrastructuur, blijven de totale uitgaven voor cloud service markten in totaal veel sneller groeien. Over het hele cloud-ecosysteem zijn de volgende bedrijven het meest vooraanstaand: Microsoft, Amazon / AWS, Dell EMC en IBM. Ze werden gevolgd door Salesforce, Cisco, HPE, Adobe en VMware. In totaal waren deze negen goed voor meer dan de helft van alle cloudgerelateerde inkomsten.

In 2018 overschreden de totale uitgaven voor hardware en software voor het bouwen van een cloudinfrastructuur meer dan 100 miljard dollar - enigszins gelijk verdeeld tussen publieke en private clouds - hoewel de uitgaven voor public cloud sneller groeien.

Iaas PaaS SaaS

Infrastructuurinvesteringen door cloudserviceproviders hebben hen geholpen om meer dan 150 miljard dollar aan inkomsten te genereren uit cloudinfrastructuurdiensten (IaaS, PaaS, gehoste privécloudservices) en SaaS voor bedrijven, naast dat hun infrastructuur internetdiensten zoals search, social networking, e-mail, e-commerce, gaming en mobiele apps ondersteunt.

UCaaS

Hybride cloudbeheersoftware is een extreem klein segment in vergelijking met de andere, maar het wordt steeds belangrijker om bedrijven in staat te stellen naadloos samen te werken met openbare cloudservices en interne IT-middelen. Ondertussen neemt de vraag naar Unified Communications as a Service (UCaaS) toe.

"Cloud begon mainstream te worden in de periode 2014-2016 en we bestempelden 2017 als het jaar waarin cloud de nieuwe norm werd. In 2018 begon de cloud de IT-uitgaven in sommige gebieden te domineren, waardoor potentiële groeimogelijkheden voor niet-cloudtechnologieën en -diensten werden opgezogen," zegt John Dinsdale, een hoofdanalist en onderzoeksdirecteur bij Synergy Research Group. "Cloudtechnologieën genereren nu enorme inkomsten voor zowel cloudserviceproviders als technologieleveranciers en onze nieuwste prognoses tonen aan dat, hoewel de groeicijfers onvermijdelijk zullen afnemen vanwege de enorme schaal van de cijfers, de totale markt in minder dan vier jaar in omvang zal verdubbelen.”

Door: Witold Kepinski

Cloud_2018.jpg

Terug naar nieuws overzicht
Cloud