Cisco blijft de dominante infrastructuur leverancier

10-01-2019 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Cisco blijft de dominante infrastructuur leverancier

Nieuwe gegevens van Synergy Research Group tonen aan dat de omzet van leveranciers in de zes belangrijkste segmenten van de bedrijfsinfrastructuur de afgelopen vier kwartalen met bijna 13% steeg op jaarbasis, aangezien de totale omzet voor de laatste vier kwartalen 125 miljard dollar bedroeg. Cisco blijft hierbij de dominante speler.

Datacenterservers vormen het grootste segment van de markt en het was ook het segment met de hoogste groei, bijna 26% hoger dankzij meer hoogstaande configuraties en hogere ASP's. Switches & routers is het op één na grootste segment en heeft een groei van 3% gekend.

Hosting en Cloud

Hosted & cloud-samenwerking was het op één na hoogste groeisegment, een stijging van 22% en profiteerde mede door een daling in de bestedingen aan lokale samenwerkingsproducten. Ondertussen zijn de uitgaven voor zowel netwerkbeveiliging als WLAN gematigd gestegen ten opzichte van het voorgaande jaar.

Cisco

Cisco blijft de dominante leverancier van ondernemingen en is marktleider in de meeste segmenten. Gecombineerd over alle segmenten was het marktaandeel van Cisco in de afgelopen vier kwartalen 23%, twee procentpunten lager dan in de voorgaande vier kwartalen. Dit was vooral te danken aan het grote en substantieel groeiende serversegment, waar Cisco alleen wordt gerangschikt als de vijfde geplaatste leverancier. In de andere segmenten bleef het marktaandeel relatief constant.

HPE

HPE is de tweede gerangschikte onderneming met een marktaandeel van 11% voor de zes segmenten. HPE  is de leider in datacenterservers, de nummer twee gerangschikte leverancier in WLAN en derde in switches & routers.

Dell EMC Microsoft Check Point Lenovo, Inspur, twilio, RingCentral, Ubiquiti Palo Alto Networks

Naast deze twee zijn andere leveranciers die de tweede zijn in de segmenten Dell EMC (datacenterservers voor bedrijven), Huawei (switches en routers), Microsoft (samenwerking) en Check Point (netwerkbeveiliging). Andere belangrijke leveranciers die bijzonder hoge groeipercentages voor 2018 hebben behaald in deze zeer concurrerende markten zijn Lenovo, Inspur, twilio, RingCentral, Ubiquiti en Palo Alto Networks.

"Na enkele vrij kleine groei in de voorgaande jaren zagen we de zakelijke uitgaven voor IT-infrastructuur aan het einde van 2017 stijgen en sterk blijven groeien in 2018", aldus de oprichter en hoofdanalist Jeremy Duke van Synergy Research Group. "Ondanks de explosieve vraag naar openbare cloudservices, zag 2018 de bedrijfsuitgaven aan particuliere datacenterapparatuur sterk groeien. We zagen ook de voortdurende migratie van on-premises samenwerkingsproductennaar gehoste en cloud-samenwerkingsoplossingen. 2018 bleek een uitstekend jaar te zijn, maar onze prognoses laten nog steeds een gestage groei zien in de komende vijf jaar."

Door: Witold Kepinski

Enterprise_2018.jpg

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter