Nieuwe versie Red Hat Ansible Tower beschikbaar
11-01-2019 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Nieuwe versie Red Hat Ansible Tower beschikbaar

Red Hat, leverancier van opensourceoplossingen, kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Red Hat Ansible Tower 3.4, de nieuwste versie van zijn enterprise framework voor het automatiseren van IT-processen, inclusief infrastructuur, netwerken, cloud en beveiliging. Workflowverbeteringen zijn onder andere nested workflows en workflow convergence om zo het beheer van complexe hybride cloudinfrastructuren te vereenvoudigen.

Binnen veel bedrijven komt het voor dat gescheiden IT-teams on-premises IT en clouddiensten beheren, en daarvoor hun eigen reeks Ansible Playbooks gebruiken. Om de voordelen van automatisering in een gedistribueerde infrastructuur te maximaliseren, kunnen deze bedrijven een ‘automation center of excellence’ oprichten dat verder gaat dan enkel het invoeren van automatisering. Dit centrum draagt bij aan end-to-end automatisering in de gehele organisatie door gemeenschappelijke oplossingen te bieden en goedgekeurde strategieën voor het invoeren van automatisering in nieuwe IT-gebieden. Met Red Hat Ansible Tower 3.4 kunnen gebruikers nu één master workflow definiëren die verschillende IT-gebieden verbindt – en ontworpen is voor het beheren van een hybride infrastructuur zonder de beperkingen van specifieke technologiesilo’s.

Met het beheerportfolio van Red Hat, inclusief Red Hat Satellite voor het beheer van Red Hat Enterprise Linux en Red Hat CloudForms voor bare metal, virtuele machines en private cloudoperaties geïntegreerd met Red Hat Ansible Tower kunnen IT-teams hun workflows in hun gehele IT-infrastructuur orkestreren.

Verbeterde workflows
Met nieuwe workflowverbeteringen kunnen gebruikers automatiseringworkflows gebruiken die in verschillende omgevingen en scenario’s worden ingezet om hun hybride cloudinfrastructuur efficiënter te beheren. De belangrijkste workflowverbeteringen in Red Hat Ansible Tower 3 zijn:
Met nested workflows kunnen gebruikers herbruikbare, modulaire componenten maken. Hiermee kunnen ze complexe bewerkingen met hetzelfde gemak automatiseren als met een eenvoudig playbook.
Met workflow convergence kunnen gebruikers workflowtaken pauzeren, afhankelijk van het afronden van verschillende andere workflowtaken, voordat ze naar de volgende stappen gaan.
‘Workflow always job templates’ maken het uitvoeren van een opvolgactie mogelijk waarbij het niet uitmaakt of een voorgaande taak succesvol wordt uitgevoerd of mislukt. Zodra een afhankelijke dienst onafhankelijk van de exit-status van een workflow moet worden uitgevoerd, zorgt een ‘workflow always job template’ ervoor dat alles blijft draaien.
Met workflow-niveau inventaris kunnen gebruikers een workflow toepassen op de IT-assets waar ze toegang tot hebben; wat hergebruik van implementatie-workflows in datacenters, IT-omgevingen en teams mogelijk maakt.

Verbeterde schaalbaarheid
Met ‘job slicing’ kunnen gebruikers een enkele grote taak uitvoeren die is ontworpen voor duizenden machines en deze opsplitsen in een aantal kleinere taken voor distributie in een Tower-clusteromgeving. Hierdoor kunnen opdrachten betrouwbaarder uitgevoerd en sneller voltooid worden, zodat gebruikers hun automatisering beter kunnen opschalen.

Verbeterde beveiliging
Red Hat Ansible Tower kan nu tevens op Red Hat Enterprise Linux in de FIPS-compatibele modus draaien. Federal Information Processing Standard (FIPS 140-2) security certification van de National Institute of Standards and Technology (NIST) is een beveiligingsstandaard die de eisen vastlegt voor cryptografische modules - inclusief hardware- en softwarecomponenten – om gebruikt te worden in een beveiligingssysteem voor het beschermen van gevoelige maar niet-geclassificeerde informatie. Doordat Red Hat Ansible Tower in de Red Hat Enterprise Linux FIPS-compatibele modus gebruikt kan worden, kunnen organisaties voldoen aan het noodzakelijk informatiebeveiligingsbeleid zonder hun behoefte aan innovatieve, flexibele softwareoplossingen op te offeren.

Terug naar nieuws overzicht
Software