Accenture en KPN ontwikkelen 5G enabled industriële toepassingen

11-01-2019 | door: Witold Kepinski

Accenture en KPN ontwikkelen 5G enabled industriële toepassingen

Accenture werkt samen met het Nederlandse telecommunicatiebedrijf KPN en andere bedrijven in het door KPN geleide Industrial 5G Field Lab Initiative, gelegen aan de Shell Pernis-raffinaderij in het hart van het havengebied van Rotterdam. Het doel is om de waarde van 5G-applicaties bij klanten en technologiepartners te bewijzen, en zo de weg vrij te maken voor Nederland als een leidende Europese speler in 5G-acceptatie.

De rol van Accenture in het ecosysteem is het ontwikkelen en testen van industriële toepassingen die gebruik maken van de kracht van de nieuwe generatie mobiele netwerken. In het laboratorium hebben Accenture en KPN met succes industriële toepassingen getest die worden aangedreven door 5G-technologie voor verschillende gebruiksdoelen. Op het gebied van preventief onderhoud hebben ze ultra-high-definition (UHD) -camera's gebruikt die gebruikmaken van 5G om grote delen van aangesloten leidingen te scannen. De gegevens, in realtime verzameld en verwerkt door het digitale platform voor corrosieanalyses van Accenture, identificeren risicovolle corrosiegebieden en bepalen de beste corrigerende acties.

Augmented Reality

Een andere use-case van het lab laat zien hoe inspecteurs en ingenieurs digitale werknemers kunnen worden met behulp van 5G-technologie, en realtime-informatie kunnen opvragen via augmented reality op een tablet en een slimme helm. Met de slimme helm kan de digitale werker tegelijkertijd toegang krijgen tot meerdere informatiestromen - inclusief spraak, high-definition video, augmented reality en digitale werkinstructies - waardoor de werknemer op afstand verbinding kan maken met collega's en specialisten om samen te werken, besluitvorming te verbeteren en efficiënt te werken en veilige uitvoering.

B2B

"Ons werk met KPN en het bredere ecosysteem is een goed voorbeeld van hoe 5G kan worden toegepast op de B2B-omgeving om enorme productiviteitsverbeteringen te genereren", aldus Hanneke ten Hove, managing director bij Accenture en de klantaccounts voor KPN. "Communicatieserviceproviders zoals KPN kunnen optreden als de aangesloten branche-orkestrator door een flexibele en flexibele zakelijke onderneming te ontwikkelen die de biljoenen dagelijkse micromutaties ondersteunt die uit het 'internet of everything' zullen voortkomen - en diegenen die nu handelen zullen de grootste winnaars zijn in de race om de miljarden dollars aan nieuwe waarde te delen, gecreëerd door de opkomende verwachtingen van zakelijke klanten. "

Verbinden

Jacob Groote, executive vice president van Business Products bij KPN, zegt: "5G is niet alleen een nieuwe generatie connectiviteit; sterker nog, het zal de hele samenleving beïnvloeden en verbinden. Het is daarom van cruciaal belang dat we met klanten en technologiepartners onderzoeken hoe 5G bedrijfsprocessen kan optimaliseren en de klantervaring kan verbeteren. Door 5G vroegtijdig te omarmen, en met de hulp van Accenture, kunnen we ons ecosysteem verbreden om bedrijven te verbinden en nieuwe use-cases bieden in veel verschillende sectoren en sectoren, van landbouw en logistiek tot productie en meer. Het 5G Field Lab is slechts het begin van wat we kunnen bereiken in de nieuwe, verbonden wereld."

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht