Datto CEO ziet volop mooie business kansen in MSP-markt

14-01-2019 | door: Witold Kepinski

Datto CEO ziet volop mooie business kansen in MSP-markt

Tim Weller is recentelijk aangesteld als de nieuwe ceo van Datto, een Amerikaanse aanbieder van oplossingen voor managed service providers (msp’s). Weller verwacht in 2019 in Europa, waaronder ook in Nederland, verder te groeien omdat er veel kansen liggen rond msp-diensten voor verschillende branches en het MKB.

Weller fungeerde al een tijdje als interim ceo, eigenlijk sinds Datto oprichter Austin McChord zijn functie neerlegde. Datto fuseerde in 2017 met Professional Services Automation specialist Autotask, nadat het was gekocht door het moederbedrijf Vista Equity Partners. Mede door deze fusie kan Datto verder groeien en gas geven in de msp-markt, die volgens Weller in Europa momentum heeft.

Weller: “Datto is een leverancier van core-technologie voor msp’s. We zullen ons channel model verder ontwikkelen, zodat we in Europa samen met managed service providers verder kunnen groeien. We zullen de msp’s ondersteunen met meer mensen en onze eigen datacenters die in Europa staan.”

Cloud en SaaS

Weller ziet onder andere groeikansen in oplossingen voor SaaS back-up en storage services. “Dat komt omdat steeds meer klanten kiezen voor cloud zoals SaaS diensten. Klanten willen complete veilige oplossingen en diensten. Dat geldt voor branche organisaties die specifieke diensten willen, zoals in de financiële dienstverlening en de zorg. Of Business Continuity & Back-up en Recovery die voor iedere organisatie interessant is. We zien dat msp’s met Datto-technologie en een recurring model hier goede zaken mee kunnen doen.”

Community

Weller vervolgt: “We zien door die trend dat msp’s nauwer met elkaar samenwerken, zodat expertise wordt gebundeld en klanten beter worden ontzorgd. Dat laat zien dat Datto een sterke levendige msp-community heeft”

Networking en Wireless

Ook zal Datto nog meer focus leggen op de business kansen met zijn networking en wireless toepassingen. Denk daarbij aan de nieuwe Datto Networking-producten de D200 en de MP10. De D200 levert high-performance edge-routing en is beschikbaar met LTE-opties voor msp’s om de uptime van de klant te maximaliseren, ook als de primaire internetverbinding wordt verbroken. Datto’s exclusieve LTE-Management maakt het voor een msp mogelijk om verbinding te maken met de D200 en die te beheren via de cloud, samen met elk Datto-apparaat via de LTE-verbinding, aldus Weller.

Beheer tools

Volgens de nieuwe Datto topman zullen de verschillende beheertools van Datto in de toekomst vaker gecombineerd gaan worden, waardoor er een single interface beheeroverzicht ontstaat rond diensten zoals Business Continuity & Back-up en Recovery, analytics en service-ticketing.

DattoCon

Datto zal ook weer een aantal evenementen organiseren waar msp’s van harte welkom zijn. “De managed service providers zijn van harte welkom op de DattoCon evenementen die dit jaar in juni in San Diego en in oktober 2019 in Parijs worden georganiseerd”, zo besluit Weller.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter