Accenture CEO Pierre Nanterme stopt vanwege gezondheidsproblemen

14-01-2019 | door: Witold Kepinski

Accenture CEO Pierre Nanterme stopt vanwege gezondheidsproblemen

Accenture CEO Pierre Nanterme stopt zijn werkzaamheden vanwege gezondheidsproblemen. CFO David Rowland neemt de functie van interim-CEO nu waar. KC McClure is nu chief financial officer.

Nanterme, die sinds 2011 CEO van Accenture is, kreeg in juli 2016 te horen dat hij dikke darmkanker had. Hij werd kort daarna geopereerd. Hij bleef toen werkzaam maar nu is hij per direct gestopt en geeft nu focus aan zijn gezondheid.

Nanterme meldt: "Het was mijn eer en voorrecht om de mensen en klanten van Accenture gedurende mijn gehele 36-jarige loopbaan te mogen dienen, en ik heb veel vertrouwen gehad in onze bedrijfsstrategie, leiderschapsteam en mensen. Ik weet dat David's belangrijke betrokkenheid bij het ontwikkelen en leveren van onze groeistrategie om onze business te laten rouleren naar nieuwe, snelgroeiende gebieden van digitale technologie, cloud en beveiliging - en zijn ambtstermijn als een zeer gerespecteerde senior leider en ontwikkelaar van talent - deze overgang naadloos zal maken. Dit is de juiste beslissing voor mijn familie en mij, zodat ik me kan concentreren op mijn gezondheid.”

Nanterme werd in januari 2011 benoemd tot CEO. In februari 2013 werd hij de voorzitter van het bestuur. Hij zorgde dat Accenture sterk groeide. Er werd 39,6 miljard dollar omzet gehaald in het fiscale jaar 2018.

Terug naar nieuws overzicht