Redactie - 15 januari 2019

CloudGenix is succesvol in SD-WAN-oplossingen

CloudGenix is succesvol in SD-WAN-oplossingen image

De SD-WAN-markt (software defined wide area netwerk) is in beweging. Steeds meer bedrijven proberen een graantje mee te pikken. Dankzij SD-WAN kunnen ondernemingen met meerdere colocaties een integraal netwerk met diensten uitrollen, zonder gebruik te hoeven maken van de relatief dure MPLS-infrastructuur. Daarmee zijn SD-WAN-oplossing ook financieel een echte concurrent voor de MPLS-aanbieders, en snoepen ze markt van deze aanbieders af.

Uiteraard zijn de bekende grote spelers zoals Cisco, VMware en Citrix ook al wakker en met SD-WAN bezig, maar het zijn vaak nieuwkomers die er net een andere draai aan weten te geven. Kumar Ramachandran (foto), een ex Cisco-employee die daar verantwoordelijk was voor routing en de WAN-optimalisatie, startte in 2013 met de oprichting van CloudGenix. Dit was zijn manier om een bedrijf klaar te stomen voor de veranderingen in de IT die in zijn ogen aanstaande waren. Hij claimt dan ook dat de transformatie van bedrijven richting de cloud in die tijd daadwerkelijk gestart is.

Cloud Infrastructuur

"Dankzij SD-WAN kunnen bedrijven via cloud-infrastructuur en traditionele breedbandverbindingen veilig, apps en opslag delen zonder gebruik te hoeven maken van dure infrastructuur die bij een speciale serviceprovider wordt ingekocht. Een gewone internetverbinding is al voldoende, goedkoper en vaak ook veel sneller. Ook het prioteriseren van verkeer en diensten en de beveiliging (via bijvoorbeeld Zscaler) is binnen de CloudGenix SD-WAN een basis functionaliteit. Daarmee krijgen bedrijven tegen zeer concurrerende kosten de mogelijkheid om hun hele IT veilig te virtualiseren in de cloud", aldus Ramachandran. "Ook nu zien we dat startups een markt definiëren en ontginnen, waarna de bestaande reuzen deze startups integreren in hun eigen bedrijf. Cisco en VMware hebben deze strategie al toegepast met de acquisitie van bijvoorbeeld Viptela (men manifesteert zich nu prominent als een Cisco-onderneming) en VeloCloud (VMware NSX SD-WAN by VeloCloud). De reden voor deze strategie is helder: insiders verwachten een tot 2022 een jaarlijkse groei van 40% voor de SD-WAN-markt."

De CloudGenix-oplossing omvat een home netwerk controller die op Intel hardware gebouwd kan zijn, maar desgewenst ook virtueel uit te voeren is. "Via de integrale app store binnen de SD-WAN-omgeving, hebben bedrijven alle vrijheid met het vrijgeven van toepassingen voor hun gebruikers. Hierbij is de configuratie transparant en flexibel", besluit Ramachandran.

Door: Hans Steeman

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!