Hammerspace harmoniseert de storage via virtualisatie

18-01-2019 | door: Hans Steeman

Hammerspace harmoniseert de storage via virtualisatie

Hammerspace is een nieuwe startup, ontstaan na het stoppen van Primary Data. Het bedrijf richt zich op het opslaan van ongestructureerde data (file en object) in meerdere storage omgevingen. Het bijzondere na het concept is dat de focus ligt op het managen van de metadata, waarbij de feitelijke data over meerdere opslagomgevingen verdeeld is opgeslagen.

Ook nu weer is de voormalige Primary Data CEO David Flynn de grote inspirator. Hij ziet de jaarlijkse groei voor opslagbehoefte bij enterprises, die jaar over jaar zo’n 30% meer opslagcapaciteit nodig hebben, als zijn focuspunt.

CEO David Flynn (foto): “Wij werken aan een catalogus van de metadata van de opgeslagen informatie, deze beschrijft de opgeslagen content, door de eigenschappen te indexeren. Het bedrijf ontsluit de data die in uiteenlopende omgevingen opgeslagen is, en geeft het bedrijf de ruimte deze te optimaliseren. Onze catalogus maakt de objecten snel toegankelijk”.

Om die doelstelling te realiseren wordt er een virtuele laag over de opslagomgevingen gelegd. Met deze aanpak wordt een optimalisatie van de storage gerealiseerd, zonder de beslommeringen die IT door het werken met silo’s, gewoonlijk met zich meebrengt. Het is niet langer noodzakelijk voor toepassingen data te verplaatsen naar een centrale locatie om snelle en efficiënte toegang mogelijk te maken. Zo’n proces is tijdintensief en maakt toepassingen die gebruik maken van datameren onnodig traag. Analytische processen en kunstmatige intelligentie werken dankzij die virtuele laag zonder rompslomp efficiënt en snel.

De startup splitst de metadata van de kerndata af en werkt met gangbare protocollen zoals NFS, SMB en S3. Dankzij de virtualisatie is niet alleen een betere balans bij de kosten te realiseren, men realiseert ook een global namespace over de storage omgeving. Dankzij de virtualisatie en global namespace is de opgeslagen content overall efficiënt en uniform te gebruiken. Hierdoor kunnen bedrijven hun processen versnellen en optimaliseren. Dit zorgt ervoor dat ook de nieuwere toepassingen zoals machine learning, maximaal kunnen profiteren van alle informatie die men opgeslagen heeft. Hammerspace is op dit moment nog privaat gefinancierd.

Terug naar nieuws overzicht