Witold Kepinski - 15 januari 2019

IoT specialist Hiber krijgt nieuwe dagelijkse leiding

IoT specialist Hiber krijgt nieuwe dagelijkse leiding image

In 2018 heeft Hiber succesvol twee nano-satellieten gelanceerd en is verkozen tot Commercial Startup Launch 2018 door Amazon Web Services. De komende maanden richt de IoT Space startup zich op het verder revolutionaliseren van het IoT-landschap en de groei van de eigen organisatie. Voor CEO en co-founder Ernst-Peter Hovinga is dit hét moment om het leiderschap over te dragen aan de rest van het team.

Per 1 januari is de dagelijkse leiding van Hiber in handen gekomen van de drie overige founders Laurens Groenendijk (MD commercieel), Maarten Engelen (MD technologie) en Erik Wienk (MD operationeel, financieel en juridisch). Zij werkten eerder succesvol samen als management-team van startup Treatwell, wat binnen 18 maanden na oprichting in 2015 leidde tot een verkoop aan het beursgenoteerde Japanse Recruit Holdings. Tevens waren ze respectievelijk betrokken als founder bij Just-Eat.com (LSE: JE.), founder Siteworkers en CFO bij Booking.com.

De komst van twee zeer ervaren en gerespecteerde specialisten uit de satellietcommunicatie sector, Bruce Henoch (General Counsel) en Steven Rutgers (VP Sales & Business Development) in de afgelopen maanden heeft het Hiber-team nog verder versterkt. Hiber’s managementteam wordt gecompleteerd door Coen Janssen (co-founder & business intelligence) en Hub Urlings (ESA & overheidsprojecten).

Hovinga blijft betrokken als aandeelhouder en adviseur van de Raad van Commissarissen ingaande per 1 januari 2019. “Een succesvolle livegang en het klaarstomen van de organisatie voor exponentiële groei waren altijd mijn ambitie," zegt Hovinga. “Nu we die enorm belangrijke mijlpalen hebben gehaald, is het een logisch moment voor een herstructurering van het leiderschapsteam van Hiber.”

Erik Wienk: “Hiber is een geweldig bedrijf met een zeer bijzondere missie, namelijk connectiviteit bieden tot de meest afgelegen plekken op de wereld. Dat is een zeer ambitieuze onderneming, wat een enorme uitdaging met zich meebrengt. Ernst-Peter heeft ons als CEO succesvol geleid door de eerste fase, waarvoor wij hem enorm dankbaar zijn. De volgende fase, de commerciële en snelle uitrol, vraagt om een MT dat op elkaar ingespeeld is. Onze vorige samenwerking bij Treatwell heeft uitgewezen dat wij drieën in korte tijd het onmogelijke kunnen bewerkstelligen.” We hebben relevante kennis om een super scalable organisatie te bouwen welke nodig is om industry leader te worden op het gebied van Industrial IoT connectivity.

In februari 2019 zal het Hiberband netwerk live gaan: een wereldwijd Internet of Things connectiviteitsnetwerk gebaseerd op nano-satellieten. Bestaande netwerken dekken slechts stedelijke gebieden en rijkere landen, terwijl traditionele satellieten die wel een ruimere dekking bieden duur zijn en veel stroom nodig hebben. Hiber wil de 90% van de planeet die momenteel niet gedekt wordt, voorzien van connectiviteit. Het bedrijf verwacht in de komende 12 tot 18 maanden nog een dozijn satellieten te lanceren om aan de toenemende wereldwijde vraag naar IoT-ready dataconnectiviteit te voldoen.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!