Redactie - 16 januari 2019

Royal HaskoningDHV koopt Britse software- & consultancybedrijf Lanner

Royal HaskoningDHV koopt Britse software- & consultancybedrijf Lanner image

Royal HaskoningDHV heeft het Britse software- & consultancybedrijf Lanner overgenomen. Lanner, met haar simulatiesoftware WITNESS, is toonaangevend in voorspellende simulaties voor klanten in met name de industrie. Er zijn geen financiële details bekendgemaakt.

Door deze overname breidt Royal HaskoningDHV haar dienstverlening rondom investeringsbeslissingen en datagestuurde optimalisatie van productieprocessen uit met hoogwaardige simulatiekennis en -technologie, zo meldt het bedrijf.

Royal HaskoningDHV CEO Erik Oostwegel: “Bedrijven moeten snel kunnen inspelen op marktveranderingen. Simulatie is een krachtig middel om de impact van daaruit volgende investeringen te voorspellen en te maximaliseren. We zien de experts en technologie van Lanner als een passende verbreding van onze dienstverlening. De acquisitie is in lijn met onze strategie om diensten te leveren waarin we onze ingenieurs- en advieskennis combineren met data en digitale technologieën.”

Lanner CEO David Jones: “Dat we onderdeel zijn geworden van Royal HaskoningDHV is goed voor onze medewerkers, onze klanten en partners. We versterken hiermee onze leidende positie als simulatiesoftwarebedrijf en bundelen onze krachten.”

Predictive Digital Twin

Royal HaskoningDHV zet in op Digital Twins en Lanner versnelt deze ontwikkeling. De combinatie van de twee bedrijven stelt hen in staat met klanten te werken aan een ‘predictive digital twin’ – een digitale kopie van een productiemachine of gehele fabriek – die in staat is om bijvoorbeeld de optimale balans te vinden tussen kwaliteit en operationele kosten.

Met de overname van Lanner versterkt Royal HaskoningDHV haar marktpositie in de levensmiddelenindustrie, productie-industrie voor consumentengoederen, de auto-industrie, energie- en nutsbedrijven, havens en luchthavens wereldwijd.

Lanner blijft opereren onder haar eigen naam en vanuit haar eigen kantoren in het VK, Frankrijk en de VS.

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!