Rstor verlegt de lat voor datanetwerken

19-01-2019 | door: Hans Steeman

Rstor verlegt de lat voor datanetwerken

Start-up Rstor uit Saratoga, met als belangrijke investeerder Cisco, ontwikkelt een wereldomspannend computer- en storage netwerk dat opvalt door een hoge bandbreedte en lage latency. Het netwerk is bestemd voor zakelijke gebruikers die zeer hoge eisen stellen aan hun infrastructuur, aldus general manager Tim Harder (foto).

De behoefte aan dit type netwerken neemt toe door de sterk groeiende vraag naar cloudservices en de behoefte van de gebruikers om zelf te bepalen hoe de toegang tot de infrastructuur wordt ingericht. Rstor kwam afgelopen mei uit de stealth mode en introduceerde de technologie om een kostenefficiënt high-end netwerk te bouwen dat enterprise-IT, cloud-omgevingen en supercomputers kan koppelen (Enterprise Performance Computing).

Performance

Tim Harder: “De klanten zijn duidelijk, ze willen flexibiliteit om hun IT-systemen te beheren, zowel on-premises als in de cloud”. De traditionele oplossingen zijn niet perfect en leveren soms frustraties bij de gebruikers op. Dit was de basis voor de ontwikkeling van het Rstor Enterprise Performance Computing systeem, waarbij beveiligen, orkestreren en het leggen van verbindingen in één product samenkomen.

Data

De oplossing zorgt voor hoge bandbreedtes en lage latency, ongeacht of de locaties waartussen de verbinding gelegd wordt dicht bij elkaar of juist veraf van elkaar gelegen zijn. De Enterprise Performance Computing omgeving maakt verbindingen die tot 30 keer sneller zijn dan bestaande oplossingen. Essentieel element daarbij is een management van de opslag, dat door de slimme opzet om replicatie heen werkt. Normaal clusteren IT-systemen data die voor een project gebruikt worden in een silo, dit betekent dat data verplaatst (gerepliceerd) moet worden. Zo’n proces levert veel verkeer op, kost extra opslagruimte en tijd.

Cloud

Toch is het zorgeloze gebruik van extern beheerde cloud services (zoals Azure, AWS en Google) de wens van elke enterprise, waarbij de kosten (waaronder het verkeer) helaas soms tegenvallen. De nieuwe toepassingen, zoals machine learning, big data-analyse en kunstmatige intelligentie, stellen hogere eisen aan de toegankelijkheid van de data. Vandaar dat de Rstor-oplossing alle beschikbare resources wereldwijd onder een paraplu wil brengen. Radicale veranderingen waarbij bestaande infrastructuur en implementaties afgeschreven moeten worden werken niet, daarom zorgt deze oplossing waarbij analyse en optimalisatie en het gebruik van machine learning samenkomen, voor een goed alternatief.  Er is een allesomvattend orkestratiesysteem ontwikkeld dat werkt met virtuele machines, containers en bovendien samenwerkt met bestaande management tools zoals die van VMware en Kubernetes.

Door: Hans Steeman

Terug naar nieuws overzicht