LogicMonitor monitoring met Kubernetes biedt inzicht in DevOps omgevingen

17-01-2019 | door: Witold Kepinski

LogicMonitor monitoring met Kubernetes biedt inzicht in DevOps omgevingen

LogicMonitor, een SaaS-gebaseerde platform voor prestatiebewaking voor IT voor ondernemingen en Managed Service Providers, heeft  twee innovaties geïntroduceerd om ingenieurs te helpen hun dynamische microservices en gecontaineriseerde applicaties te volgen: Kubernetes-containermonitoring en LM Service Insight.

Volgens een enquête van de Cloud Native Computing Foundation laat 40 procent van de bedrijven Kubernetes in productie. Deze containers creëren een dynamische omgeving die moeilijk te controleren is. LogicMonitor biedt een antwoord op deze uitdagingen door robuuste Kubernetes-bewaking en gegevensopslag op lange termijn te combineren in één geïntegreerd platform zo meldt het bedrijf

"We implementeerden Kubernetes-monitoring met behulp van het LogicMonitor-platform en het was meteen duidelijk dat het verschillende ingebouwde gemakken had", zegt Mike Woycheck, Reliability Engineer bij SPS Commerce. "De app Kubernetes-monitoring leverde heel wat informatie tegelijk op en het was zo georganiseerd dat het gemakkelijk leesbaar was. De andere monitoringtool vereiste ons om onze eigen vragen te achterhalen en onze eigen dashboards in te stellen, waardoor veel extra werk aan de benen werd gecreëerd. Op het platform van LogicMonitor zijn die mogelijkheden ingebouwd."

LM Service Insight biedt servicegeoriënteerde monitoring, waardoor een dynamische groepering van resources die een gemeenschappelijke applicatie, service of cluster ondersteunen, samengebracht wordt in één logische groep, terwijl toch de onderliggende bronnen zichtbaar worden. Met LM Service Insight kunnen DevOps-teams zorgen voor betere beschikbaarheid en prestaties van services en applicaties, historische serviceprestaties bekijken en waarschuwingsgeluid verminderen. Bovendien wordt servicetopologie automatisch gegenereerd en gepresenteerd naast monitoring- en waarschuwingsgegevens.

Organisaties kunnen Kubernetes-containermonitoring en LM Service Insight samen gebruiken om gegevens uit vergankelijke containers te verzamelen en de algehele applicatieprestaties in de loop van de tijd beter te begrijpen.

Terug naar nieuws overzicht