Witold Kepinski - 16 januari 2019

Infor krijgt 1,5 miljard dollar kapitaalinjectie en gaat voor beursgang

Infor, leverancier van branchespecifieke cloudapplicaties, kondigt een overeenkomst aan voor een investering ter waarde van 1,5 miljard dollar door aandeelhouders Koch Equity Development, LLC (KED) en Golden Gate Capital. Deze investering volgt op de investering van meer dan 2 miljard dollar door KED begin 2017, en vertegenwoordigt een belangrijke mijlpaal, aangezien Infor in 2019 of 2020 een mogelijke IPO overweegt, afhankelijk van de marktomstandigheden. “Koch en Golden Gate Capital zijn fenomenale partners voor Infor en onze 17.300 medewerkers zijn enthousiast over deze mijlpaal omdat we ons voorbereiden op onze volgende groeifase,” aldus Charles Phillips (foto), CEO van Infor.

Onder leiding van Phillips, en gedurende de samenwerking met KED en Golden Gate Capital, investeerde Infor de afgelopen vijf jaar ongeveer $2,5 miljard in het ontwerpen en ontwikkelen van producten. Infor kwam met meer dan 475 nieuwe producten, 1.870 integraties en 20.700 branchespecifieke functies voor zijn CloudSuite-productlijn. Infor CloudSuite is nu de enige volledig multi-tenant ERP-suite voor logistieke, front- en backofficeapplicaties met wereldwijde ondersteuning wat betreft talen, valuta's en lokalisaties.

Met een omzet van meer dan 3 miljard dollar in boekjaar 2018, werd Inforeen bedrijf dat bedrijfskritische ERP-applicatiesuites voor complete industrieën naar openbare clouds verplaatste. De Infor CloudSuites zijn voor meer dan 9.500 klanten in 110 landen de basis voor hun digitale transformatie. De Infor-applicaties worden onder andere gebruikt voor activiteiten op het gebied van financiën, productie, supply chain, human resources en klantrelaties.

In de afgelopen vijf jaar won Infor voortdurend marktaandeel met zijn cloudapplicaties. Momenteel is 70 procent van de omzet afkomstig uit softwarelicenties voor cloudapplicaties. Fundamenteel in de strategie van Infor is om elke CloudSuite specifiek voor verschillende industrieën in te richten. Hierdoor zijn geen dure aanpassingen en omvangrijke consultingopdrachten nodig. Klanten kunnen hun kosten met 25 procent of meer verlagen door terugkerende aanpassingen en big bang-upgrades te elimineren. Door de overstap naar CloudSuite kunnen ze bovendien hun infrastructuurkosten verlagen.

Infor heeft zijn aanwezigheid uitgebreid in diverse sectoren, zoals de gezondheidszorg, de maakindustrie, de detailhandel, de publieke sector en de horeca. Meer dan 72 procent van alle ziekenhuizen in de Verenigde Staten gebruikt Infor-applicaties, evenals 19 van de 20 grootste leveranciers in de automobielindustrie en 8 van de 10 beste modemerken.

“Bedrijven zien de waarde in van het verplaatsen van hun bedrijfsapplicaties naar de cloud. Ze kunnen die overstap echter niet maken voordat essentiële branchespecifieke functies daar beschikbaar worden gemaakt. Infor heeft deze functies als standaard clouddiensten ontwikkeld en heeft nu toegang tot waardevolle gegevens van verschillende zakelijke activiteiten om voorspellende analyses en inzichtelijke correlaties te bouwen met ons Artificial Intelligence-platform, Coleman,” aldus Phillips.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!