Witold Kepinski - 17 januari 2019

NovoServe realiseert 40GE verbinding met Asteroid IXP in Amsterdam

NovoServe, een private equity-ondersteunde hosting provider met eigen datacenters in Doetinchem en Enschede, gefocust op het leveren van IaaS hosting engineering oplossingen op maat, heeft een 40GE poortverbinding gerealiseerd met de Asteroid Internet Exchange Point (IXP) in Amsterdam. Het betekent dat de huidige peering/interconnectie capaciteit via het Asteroid IXP Platform voor NovoServe’s netwerkbackbone in Nederland en Duitsland wordt verviervoudigd zo meldt Herke Plantenga, mede-oprichter en CEO van NovoServe en Remco van Mook, CEO van Asteroid. 

Asteroid IXP in Amsterdam biedt een volledig geautomatiseerd en beveiligd interconnectie platform waar de grootste carriers, ISP's, hostingbedrijven, CDN's en contentproviders wereldwijd samenkomen om verkeer uit te wisselen. Het “slimme” technische ontwerp van Asteroid's Internet Exchange Point in Amsterdam voorziet gebruikers van een volledig geautomatiseerd en schaalbaar netwerk peering systeem.

De verbinding van NovoServe’s netwerkbackbone met het Asteroid IXP Platform betreft een upgrade van 10GE naar 40GE poortcapaciteit. De verbinding met Asteroid IXP is bedoeld om efficiënte interconnectie en verbeterde routeringsopties te realiseren voor minimale latency. Tegelijkertijd is het bedoeld om de netwerkbeveiliging, redundantie en snelheid te versterken. Door de peering/interconnectie capaciteit te upgraden van 10GE naar 40GE poortcapaciteit, is NovoServe in staat om het groeiende netwerkverkeer in Europa en de groeiende behoefte aan bandbreedtevolume te faciliteren. NovoServe is al aan het kijken naar een 100GE-verbinding, omdat het in 2019 een snelle verdere groei van het IaaS-hosting netwerk verwacht met toenemende eisen die gesteld worden aan latency reductie.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!