Topicus Onderwijs en cloud integratieplatform Cloudwise de handen ineen

18-01-2019 | door: Redactie

Topicus Onderwijs en cloud integratieplatform Cloudwise de handen ineen

Per 1 januari 2019 slaan Topicus Onderwijs en cloud integratieplatform Cloudwise de handen ineen. Dankzij deze strategische samenwerking komt er een nieuwe koppeling tussen de systemen ParnasSys en Somtoday van Topicus Onderwijs met het COOL platform van Cloudwise. Hierdoor hebben primair- en voortgezet onderwijsinstellingen grip en controle op toegang tot (privacygevoelige) informatie vanaf de bron.

Het COOL platform van Cloudwise werkt al met ParnasSys en Somtoday. Door de koppeling kunnen er op dit moment onder andere leerlinggegevens en groepsindelingen gesynchroniseerd worden vanuit ParnasSys en Somtoday met het COOL platform. Deze gegevens worden ook gebruikt om Office365 en G Suite accounts aan te maken. Dit betekent dat wanneer je in ParnasSys of Somtoday wijzigingen maakt in een groep, deze gegevens automatisch worden doorgevoerd in het leerportaal. Zo blijven de gegevens overal gelijk en besparen gebruikers tijd.

Grip op privacy en veiligheid

Tegelijkertijd gaan de ontwikkelingen onverminderd door. Er wordt gestart met een koppeling voor het aan- en afmelden van medewerkers bij onderwijsinstellingen, gevoed vanuit een HR-pakket. Hierdoor hoeven zij zich geen zorgen meer te maken of een medewerker wel of geen rechtmatige toegang krijgt tot bepaalde systemen en informatie. Zo wordt voorkomen dat bijvoorbeeld een oud-medewerker nog bij privacygevoelige informatie kan komen, terwijl diegene al uit dienst is gemeld in het HR-pakket. Deze koppeling wordt beschikbaar gesteld in het nieuwe schooljaar 2019/2020.

Officiële bekendmaking samenwerking op NOT 2019

De samenwerking tussen Topicus Onderwijs en Cloudwise wordt officieel bekend gemaakt op de Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT) 2019 in de Jaarbeurs Utrecht, van 22 tot en met 26 januari 2019.

Terug naar nieuws overzicht
Software