Witold Kepinski - 17 januari 2019

IBM Services sluit overeenkomst met Juniper Networks

IBM Services sluit overeenkomst met Juniper Networks image

IBM Services heeft een overeenkomst van 325 miljoen dollar aangekondigd met Juniper Networks. Hierbij zal IBM de netwerktechnologie-gigant helpen bij het beheer van haar bestaande infrastructuur, applicaties en IT-services om kosten te besparen en de 'reis naar de cloud' te verbeteren, zo melden de twee partners.

Volgens een recent rapport van IBM's Institute for Business Value zeiden bijna alle ondervraagde bedrijven dat ze vandaag een of andere vorm van cloud computing gebruiken, waarbij 85 procent meer dan één cloudomgeving gebruikt.

Datacenters

Als onderdeel van de zevenjarige overeenkomst zal IBM het IBM Services Platform met Watson gebruiken voor het beheer van de ondersteuningssystemen van Juniper Networks, waaronder datacenters, helpdesks en data- en spraaknetwerken.

Cloud

"Een belangrijk element van onze digitale transformatie is om de complexiteit van onze wereldwijde activiteiten te beheren en het meeste uit onze huidige investeringen te halen", aldus Bob Worrall, cio van Juniper Networks. "Door met IBM Services samen te werken, kunnen we met hen samenwerken aan innovatieve oplossingen voor ons cloud-first bedrijfsmodel."

Development

Bovendien stelt deze overeenkomst Juniper Networks in staat gebruik te maken van de cognitieve technologieën van IBM om een flexibele IT-omgeving te creëren. IBM introduceert het "Factory Development" -concept voor applicatiebeheer, met behulp van automatisering en cognitieve tools, ontworpen om Juniper Networks te helpen met efficiëntie kostenbesparingen en bij het realiseren van een cloud-native landschap.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!