Winnaars Dutch IT-channel Awards 2018 bekend

18-01-2019 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Winnaars Dutch IT-channel Awards 2018 bekend

Tijdens een feestelijk nieuwjaarsgala in Studio 21 in Hilversum werden afgelopen donderdagavond 17 januari 2019 de winnaars van de Dutch IT-channel Awards 2018 bekend gemaakt. Presentatrice Anouk Smulders en Dutch IT-channel hoofdredacteur Witold Kepinski reikten in totaal negentien prijzen uit aan bedrijven en personen.

De vierde editie van het grootste Nederlandse IT business gala was met ruim 700 gasten volledig uitverkocht. In Studio 21 kwamen alle aanwezigen samen om het belang van de Nederlandse IT-industrie te vieren. Na een gezellige netwerkborrel met muziek verzorgd door Sublime, konden de bezoekers genieten van een awardshow en mooi amusement. De avond werd feestelijk afgesloten met een afterparty met live muziek.

Tijdens het feestelijke galadiner werden, na een spannende strijd maar in een sportieve sfeer, de Dutch IT-channel Awards uitgereikt aan de winnaars in achttien categorieën, waarvoor ruim 35 duizend mensen hun stem hebben uitgebracht. De speciale Editor's Choice Award werd uitgereikt door de redactie van Dutch IT-channel.

Business cases en best practices

Volgens hoofdredacteur Witold Kepinski van Dutch IT-channel is een belangrijke meerwaarde van de awards-uitreiking dat IT-partijen de gelegenheid krijgen hun business cases en best practices te tonen aan hun collega's in het Nederlandse IT-kanaal. “De partijen laten zien dat zij – de Nederlandse IT-industrie – op indrukwekkende wijze klanten ontzorgen en helpen in hun digitale transformatie.”

De stemmen van het publiek bepaalden uiteindelijk samen met het oordeel van een vakjury wie de winnaars zijn. “We feliciteren de winnaars en bedanken alle genomineerden en overige deelnemers voor hun inzendingen en business cases”, aldus Kepinski.

Esther Vergeer Foundation

In samenwerking met IT4Kids ondersteunt Dutch IT-channel de Esther Vergeer Foundation, de stichting die kinderen met een lichamelijke beperking stimuleert en helpt om te sporten op gewone sportclubs. Tijdens het gala is een cheque overhandigd voor een bedrag van 10 duizend euro aan Esther Vergeer, de meest succesvolle Nederlandse paralympische sporter ooit. Daarnaast gaf Protinus een extra bedrag van 10.000 euro aan de Esther Vergeer Foundation. Esther was special guest tijdens deze vierde editie van het Dutch IT-channel Awards Nieuwjaarsgala, en hielp mee met het uitreiken van de Editor’s Choice Award aan Jeannine Peek, vice president en regional general manager bij Dell EMC. 

'Geweldige avond'

Directeur Rob de Kleijnen van Dutch IT-channel kijkt terug op een geweldige avond. “Ik ben trots op alle complimenten en leuke reacties die we hebben gekregen. Het Dutch IT-channel Awards Nieuwjaarsgala staat als een huis en ik verheug mij nu al op de lustrumeditie van volgend jaar. Een speciaal woord van dank aan onze hoofdsponsor ACES Direct en alle andere sponsoren. Mede dankzij deze en alle andere sponsoren kunnen wij een event als dit organiseren. Wij zijn ontzettend blij met het enthousiasme van al onze partners. Zonder anderen tekort te willen doen, nog een speciaal woord van dank voor onze presentation partner SLTN Inter Acces, die het mogelijk heeft gemaakt dat Anouk Smulders de avond heeft gepresenteerd, en IT4Kids voor diens bijdrage aan de Esther Vergeer Foundation.”

Lustrumeditie volgend jaar

Kepinski vervolgt: “We kijken terug op een bijzonder geslaagde avond. Leveranciers, distributeurs en resellers die actief zijn in de IT-business spelen een belangrijke rol in de verdere groei en de innovatie van de Nederlandse economie en samenleving. Daarom organiseren we begin 2020 de feestelijke lustrumeditie van het Dutch IT-Channel Awards Nieuwjaarsgala.”

Winnaars Dutch IT-Channel Awards 2018:

Reseller Awards

VAR of the Year: Axians

MKB Reseller of the Year: Centralpoint

Cloud Awards

Cloud service provider of the Year: SLTN Inter Access

Cloud Distributor of the Year: Tech Data Nederland

Cloud Vendor of the Year: Dell EMC

Distributor Awards

Distributor of the Year: Copaco Nederland

Specialist Distributor of the Year: Arrow ECS

Vendor Awards

Business Connectivity/Cloud Voice Innovator: Xelion

MKB Innovator of the Year: Lenovo

IoT Innovator of the Year: IBM Nederland

Networking Innovator of the Year: VMware

Storage Innovator of the Year: Hewlett Packard Enterprise

Security Innovator of the Year: ESET

Software Innovator of the Year: OutSystems

Personality Awards

Distribution Personality of the Year: Eric Segers, Ingram Micro

Channel Manager of the Year: Willem van den Nieuwenhuijzen, HP Inc.

ICT Woman of the Year: Monic van Aarle, SAP Nederland

Reseller Personality of the Year: Ronald Schaap, PQR

Editor’s Choice Award

Jeannine Peek, Dell EMC

 

Foto's en videos

Er worden foto's en video's gefaseerd gepubliceerd op dutchitchannel.nl en dutchitawards.nl. Bekijk ook de foto's op de Facebook pagina van Dutch IT-channel.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud