Smartwatchfabrikant Fossil overgenomen door Google

18-01-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Smartwatchfabrikant Fossil overgenomen door Google

Google neemt de smartwatchtechnologie van horlogefabrikant Fossil over voor 40 miljoen dollar, omgerekend zo'n 35 miljoen euro. Het team van Fossil gaat onder de vlag van Google werken aan een 'productieinnovatie die nog niet op de markt is verschenen'. Om wat voor product het gaat is niet duidelijk.

Als onderdeel van de overname verhuist een deel van het research & development team van Fossil naar Google. Het Amerikaanse techbedrijf is vooral geïnteresseerd zijn in technologie die Fossil in handen kreeg via de overname van Misfit in 2015, zegt Greg McKelvey, EVP, chief strategy en digital officer bij Fossil Group, tegen Warable. Dit bedrijf richtte zich op de ontwikkeling van fitnesstrackers. Fossil heeft de technologie van Misfit sinds de overname doorontwikkeld.

Smartwatches zijn voor Fossil haar snelst groeiende afzetmarkt. Het bedrijf heeft inmiddels 14 smartwatches ontwikkeld en gelanceerd. Onder de vlag van Google verwacht het bedrijf sneller te kunnen groeien. De overname wordt naar verwachting nog deze maand afgerond.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware