Equinix interconnectieplatform en datacenterdiensten nu ook in Hamburg

21-01-2019 | door: Redactie

Equinix interconnectieplatform en datacenterdiensten nu ook in Hamburg

Equinix breidt uit naar Hamburg. De wereldwijde aanbieder van interconnectie- en datacenterdiensten heeft voor 9 miljoen euro een gebouw gekocht en investeert 22 miljoen euro om het gebouw te herontwikkelen. Met het nieuwe datacenter HH1 International Business Exchange komt Equinix, dat in december ook al AM7 in Amsterdam opende, tegemoet aan de groeiende vraag van organisaties naar directe data-uitwisseling met klanten en (cloud)partners in heel Europa. Naar verwachting opent het nieuwe datacenter in het derde kwartaal van 2019.

“De Duitse economie blijft een bron van kracht voor Europa en de vraag naar interconnectie neemt toe nu de digitale transformatie behoeften van bedrijven groter worden. Door uit te breiden in een vierde markt in Duitsland zullen multinationale klanten meer keuze hebben waar zij bouwen aan hun digital edge”, zegt Eric Schwartz, president Equinix EMEA. Hamburg ligt vlakbij landingsstations waar onderzeekabels aan land komen. Dit is van vitaal en strategisch belang, want door de nabijheid van de kabels is Hamburg hét verbindingspunt met Frankfurt, een van ’s werelds grootste connectivity hubs. Een ander belangrijk voordeel is dat het nieuwe datacenter een centraal knooppunt vormt tussen onder meer Azië-Pacific en de VS, waardoor er co-locatie mogelijk is tussen Hamburg en deze regio’s. Hamburg is de belangrijkste Europese handelshaven voor bedrijven uit China en Azië-Pacific.

De uitbreiding in Duitsland is ook goed nieuws voor Nederland aangezien de landen met elkaar de sterkste economische band van Europa hebben. Het Nederlands-Duitse handelsverkeer is één van de grootste ter wereld met een in- en uitvoer van ongeveer 161 miljard euro. De Duitse datacenters fungeren als business hubs voor meer dan 900 bedrijven in negen facilities in Frankfurt, München, en Düsseldorf. “We zijn uiteraard zeer content met de uitbreiding in Duitsland, ook omdat we internationale klanten zo mogelijk nog beter kunnen bedienen en helpen groeien”, zegt Michiel Eielts (foto), Managing Director Equinix Benelux.

De mogelijkheid tot meer directe verbindingen via het nieuwe datacenter biedt bedrijven de nodige concurrentievoordelen. “Ook bevordert het de digitale transformatie van internationaal opererende organisaties omdat zij dichterbij hun eindgebruikers en lokale markt zitten”, zegt Eielts. “Hierdoor hebben zij sneller toegang hebben tot latency-gevoelige data en -applicaties.”

Toenemende vraag naar interconnectie
“Dat er vanuit organisaties steeds meer vraag is naar directe data- uitwisseling merken we ook in Nederland. Als onderdeel van hun digitale transformatie, maar ook door de groeiende ontwikkeling van Artificial Intelligence en IoT-technologie, vragen steeds meer regionale bedrijven én mondiaal opererende organisaties om directe wereldwijde verbindingen. De uitbreiding van onze datacenterlocatie in Hamburg, maar ook in Nederland, biedt meer bedrijven toegang tot interconnectie”, aldus Michiel Eielts, Managing Director Equinix Benelux. Het nieuws over de Duitse uitbreiding komt na de opening van het nieuwe datacenter AM7 in Amsterdam-Zuidoost begin december. Waar met ruimte voor 925 serverkasten een omgeving is gecreëerd waar organisaties veilig en snel data met elkaar kunnen uitwisselen en in verbinding staan met hun wereldwijde partners. Ook uit de Global Interconnection Index (GXI 2.0) van Equinix blijkt dat de interconnectiebandbreedte tussen 2017 en 2021 jaarlijks met 98 procent toeneemt.

Door de komst van het nieuwe datacenter kan Equinix haar wereldwijde interconnectieplatform, Platform Equinix uitbreiden naar een vierde markt in Duitsland. HH1 IBX zal in eerste instantie plaats bieden aan 375 serverkasten, met de mogelijkheid om uit te breiden naar 1.875 racks.

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter