Amazon Web Services kondigt AWS Backup aan

21-01-2019 | door: Witold Kepinski

Amazon Web Services kondigt AWS Backup aan

Amazon Web Services heeft AWS Backup aangekondigd, een volledig beheerde, gecentraliseerde back-upservice die het voor klanten sneller en eenvoudiger maakt om hun gegevens te back-uppen via AWS-services en on-premises, waardoor klanten gemakkelijker hun bedrijfs- en regelgevende back-up kunnen maken nalevingseisen. De back-ups worden ingesteld en beheerd via een centrale beheerconsole.

AWS Backup maakt het beveiligen van opslagvolumes, databases en bestandssystemen eenvoudiger door klanten een enkele service te bieden voor het configureren en auditeren van de AWS-resources die ze back-uppen, back-upplanning automatiseren, bewaarbeleid instellen en recente back-ups en terugzettingen op één plek bewaken. De kosten zijn gebaseerd op de grootte van de back-upruimte die per maand wordt gebruikt voor de back-upgegevens.

Storage

AWS Backup is geschikt voor onder andere Amazon's DynamoDB, Elastic Block Store (EBS), Elastic File System (Amazon EFS), Amazon Relational Database Service (Amazon RDS) en AWS Storage Gateway, met ondersteuning voor geplande extra services voor de toekomst. Klanten kunnen ook een back-up maken van lokale toepassingsgegevens via de AWS Backup-integratie met de eigen Storage Gateway van het bedrijf. 

Beschikbaarheid

AWS-back-ups zijn gebaseerd op snapshots en zijn beschikbaar in de regio's US East, US West en Europa. Ze worden ingesteld en beheerd via een AWS Management Console waarmee gebruikers de AWS-resources kunnen configureren en auditeren die ze back-uppen, back-upplanning automatiseren, bewaarbeleid instellen en recente back-ups en terugzettingen op één plek controleren.

Door: Witold KepinskiTerug naar nieuws overzicht