Oracle Java Card getweakt voor beveiliging IoT apparaten

21-01-2019 | door: Witold Kepinski

Oracle Java Card getweakt voor beveiliging IoT apparaten

Wearable en consumentenelektronica worden steeds vaker gebruikt voor gevoelige toepassingen zoals Near Field Communication (NFC) ticketing en betalingen, evenals het bijhouden van gezondheidsgegevens. Daarom heeft Oracle de algemene beschikbaarheid aangekondigd van Java Card 3.1, de nieuwste versie van het open applicatieplatform dat wordt gebruikt om een ??gevoelige apparaten te beveiligen.

Deze uitgebreide update biedt meer flexibiliteit om te helpen voldoen aan de unieke hardware- en beveiligingsvereisten van zowel bestaande beveiligde chips als nieuwe Internet of Things (IoT) -technologieën. Nieuwe functies geïntroduceerd met deze release-adres use cases over markten variërend van telecom en betalingen aan auto's en wearables, aldus Oracle.

Java Card-technologie biedt een beveiligde omgeving voor toepassingen die worden uitgevoerd op smartcards en andere vertrouwde apparaten met beperkte geheugen- en verwerkingsmogelijkheden. Met bijna zes miljard Java Card-gebaseerde apparaten die elk jaar worden ingezet, is Java Card een softwareplatform om beveiligingsdiensten uit te voeren op smartcards en beveiligde elementen, chips die worden gebruikt om smartphones, bankkaarten en overheidsdiensten te beschermen zo meent Oracle.

Java Card introduceert functies die toepassingen draagbaarder maken voor beveiligingshardware die essentieel is voor IoT. Dit maakt nieuw gebruik mogelijk voor op hardware gebaseerde beveiliging, zoals multi-cloud IoT-beveiligingsmodellen, en maakt Java Card de ideale oplossing voor tientallen miljarden IoT-apparaten die beveiliging aan de rand van het netwerk vereisen zo beweert Oracle.

Lees meer details over Java Card 3.1 op de Oracle website.

Terug naar nieuws overzicht
Software