Witold Kepinski - 21 januari 2019

HP breidt terugroepactie voor PC batterijen uit

HP breidt terugroepactie voor PC batterijen uit image

HP kondigt in samenwerking met diverse overheidsinstanties, een uitbreiding aan van haar wereldwijde vrijwillige terugroepings- en vervangingsprogramma aan voor bepaalde notebook- en mobiele werkstationbatterijen dat eerder werd aangekondigd in januari 2018. 

Batterijen waarop dit programma invloed heeft, zijn mogelijk geleverd met een specifieke HP ProBook 64x (G2 en G3), HP ProBook 65x (G2 en G3), HP ProBook 4xx G4 (430, 440, 450, 455 en 470), HP x360 310 G2 , HP ENVY M6, HP Pavilion x360, HP 11 notebooks en HP ZBook (17 G3, 17 G4 en Studio G3) mobiele workstations worden wereldwijd verkocht van december 2015 tot april 2018. Ze werden ook verkocht als accessoires of geleverd als vervangers vanaf december 2015 tot en met december 2018 voor de bovengenoemde producten, evenals aanvullende producten via HP of een geautoriseerde HP-serviceprovider, waaronder bepaalde HP Mobile Thin Client-producten.

Veel van deze batterijen zijn intern in het systeem, wat betekent dat ze niet door de klant kunnen worden vervangen. HP levert gratis batterijvervangingsservices door een bevoegde technicus. HP geeft ook een update uit voor het BIOS om batterijen toe te voegen die worden beïnvloed door de programma-uitbreiding. Het bijgewerkte BIOS plaatst de batterij in "Battery Safety Mode", zodat de notebook of het werkstation veilig kan worden gebruikt zonder de batterij door deze aan te sluiten op een HP voedingsadapter. Batterijen die door deze terugroepactie worden beïnvloed, moeten onmiddellijk in de "Accuveiligheidsmodus" worden geplaatst.

De veiligheidsmodus voor batterijen is alleen van toepassing op HP-producten die door deze terugroepactie worden getroffen. Als het validatieproces aangeeft dat een batterij in aanmerking komt voor vervanging, moet de BIOS-update worden toegepast en moet het systeem opnieuw worden opgestart. Tijdens het reboot-proces zal een optie worden gepresenteerd om de batterijveiligheidsmodus in te schakelen. Door de accutoestand te accepteren, ontlaadt de accu en wordt het laden in de toekomst stopgezet totdat de veiligheidsmodus voor de accu is uitgeschakeld. HP beveelt ten zeerste aan om de batterijbeveiligingsmodus te accepteren, zodat de notebook of het mobiele werkstation veilig kan worden gebruikt door verbinding te maken met een HP voedingsadapter.

Lees en check op de HP site of een pc batterij in aanmerking komt voor vervanging.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!