Trend Micro lanceert IoT Security 2.0

21-01-2019 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Trend Micro lanceert IoT Security 2.0

Trend Micro, speler in cybersecurity-oplossingen, heeft de lancering aangekondigd van Trend Micro IoT Security (TMIS) 2.0 om fabrikanten en managed service providers te helpen de veiligheid van hun producten en het IoT-ecosysteem breder te maken, terwijl ze hen in staat stellen competitieve differentiatie te bevorderen zo meldt Trend Micro.

Met de meeste traditionele beveiligingsproducten is het niet mogelijk voor eindgebruikers om zelf beveiliging voor IoT-oplossingen te installeren, en daar komt TMIS 2.0 voor in de plaats aldus het bedrijf. "IoT-dreigingen zijn niet langer theoretisch: eindpunten over de hele wereld worden gekaapt voor gegevensdiefstal, aangevallen met ransomware en crypto-mining-malware, geronseld in DDoS-botnets en meer", zegt Akihiko Omikawa, executive vice president van Trend Micro. "Het is van vitaal belang dat fabrikanten de lat voor beveiliging te verhogen. Door bedreigingsmonitoring, detectie en bescherming op het apparaat zelf te integreren, zullen consumenten en bedrijven hun beveiliging verbeteren vanaf het moment dat zij TMIS 2.0 installeren en inschakelen. Dat is het soort waarde dat de markt steeds meer van IoT-apparaatfabrikanten eist. "

Het TMIS 2.0-platform kan vooraf worden geïnstalleerd op IoT-apparaten tijdens de levenscyclus van productontwikkelingen, waarbij een minimale inzet vereist is en maximale bescherming wordt geboden door een reeks systeemverhardings- en risicodetectiefuncties.

Deze bijgewerkte versie biedt nauwe integratie met Trend Micro's toonaangevende bedreigingsinformatieplatform het Smart Protection Network om een Web Reputation Service en IoT Reputation Service aan te bieden die bezoeken aan kwaadwillende URL's / websites blokkeren.

Het verbeterde installatiescript maakt integratie eenvoudiger voor apparaatfabrikanten en IoT MSP's en biedt nieuwe mogelijkheden voor het automatiseren van beveiligingsleren voor deze bedrijven met minder operationele inspanningen.

Rapporten over kwetsbaarheden, virtuele patchimplementatie en meer worden gemaild naar beheerders en apparaatfabrikanten om meer flexibele beheermogelijkheden te bieden. Een logbestand voor beveiligingsdetectie wordt lokaal opgeslagen en kan voor elk specifiek doel worden geopend door de fabrikant van het apparaat (bijvoorbeeld om rood licht op het apparaat weer te geven). TMIS 2.0 biedt ook een offline-modus en proxy-ondersteuning voor een groter aantal netwerkomgevingen.

Al deze uitbreidingen komen samen met de uitgebreide reeks beveiligingsmogelijkheden van het product: Whitelisting voor applicaties, Hosted Intrusion Prevention Services (HIPS) en scannen van systeemgevoeligheid.

Samen werken ze om het aanvalsoppervlak van het apparaat te verkleinen, de integriteit van de firmware te waarborgen en actieve aanvallen te blokkeren - cyberrisico's voor de eindklant te minimaliseren, maar ook de onderhoudskosten van het apparaat zo laag mogelijk te houden aldus Trend Micro.

Terug naar nieuws overzicht
Security