Witold Kepinski - 21 januari 2019

MariaDB Platform X3 beschikbaar in de cloud als een beheerde service

MariaDB Platform X3 beschikbaar in de cloud als een beheerde service image

MariaDB heeft de algemene beschikbaarheid aangekondigd van MariaDB Platform X3, een opensource-database die op grote schaal transactionele en analytische werkbelastingen combineert, en een nieuwe MariaDB-beheerde service die publieke en hybride diensten ondersteunt cloudimplementaties. De cloud dienst neemt het op tegen onder andere AWS.

MariaDB Platform X3 is afgestemd op een wereld waarin bedrijven meer van hun gegevens op een praktische manier en in realtime moeten monetariseren zo meldt de leverancier. "Het aanbod van openbare clouddiensten is tekort geschoten om bedrijven te helpen slagen in hun diverse cloud- en on-prem-omgevingen", aldus Michael Howard, CEO van MariaDB Corporation. "In tegenstelling tot Amazon RDS en Aurora biedt MariaDB een breed scala aan flexibiliteit voor onze klanten. Flexibiliteit in de soorten workloads die worden ondersteund, in hoe MariaDB wordt geïmplementeerd, in hoe de database is geconfigureerd en nu met MariaDB Platform X3, de flexibiliteit om elke combinatie van transacties en analyses te gebruiken. Er komt niets anders in de buurt. "

De traditionele benadering voor databeheer verdeelt de infrastructuur in transactionele (OLTP) systemen en analytische (OLAP) systemen zo beweert Howard. Deze aanpak creëert complexiteit. Het mandaat twee administratieve omgevingen. Het verbiedt op grote schaal snelle inzichten over transactiegegevens. Het voorkomt ook dat applicatiegebruikers historische gegevens kunnen zien en bevragen. MariaDB Platform X3 brengt MariaDB TX en MariaDB AX samen in één platform dat transacties of analyses op unieke wijze opschaalt om bedrijfsgroeidoelstellingen te ondersteunen. Met één enkel product vermindert MariaDB Platform X3 de complexiteit en verhoogt het de operationele en analytische efficiëntie, waardoor applicatiegebruikers volledige zichtbaarheid en analytische toegang tot historische gegevens hebben.

De lat hoger leggen voor relationele databaseservice: MariaDB Managed Service

Om klanten te helpen hun cloudstrategieën naar een hoger plan te tillen, heeft MariaDB een Managed Service gelanceerd voor publieke en hybride cloudimplementaties. De MariaDB Managed Service gaat verder dan standaard database-implementatie, back-up en herstel en regelmatige upgrades door proactieve monitoring, migratie, schemawijzigingen, query-optimalisatie, prestatie-afstemming en beveiligingsupdates te bieden. Door gebruik te maken van de cloudarchitecten en gecertificeerde externe databasebeheerders van MariaDB om een ??24-uurs dekking te realiseren, zorgt de MariaDB Managed Service ervoor dat klantendatabases optimaal functioneren, dat databases op de juiste manier worden gestemd om te besparen op onnodige cloudinfrastructuurkosten en dat technische experts altijd kunnen zijn realtime bereikt. MariaDB Managed Service doet er alles aan om problemen nauwkeurig te diagnosticeren, oorzaken vast te stellen en met klanten samen te werken om terugkerende problemen te voorkomen. De Managed Service biedt drie best-practice-startersconfiguraties voor transacties, analyses (stand-alone of ter aanvulling op een bestaande on-prem transactie-implementatie) of hybride transactie / analytische (HTAP).

MariaDB Platform X3 en de MariaDB Managed Service zijn nu beschikbaar. Ga voor meer informatie naar het komende webinar of woon de jaarlijkse gebruikersconferentie van MariaDB bij , MariaDB OpenWorks op 25 en 27 februari 2019 in New York voor live demo's en diepe duiken van technologie.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!