Redactie - 21 januari 2019

Split-Vision vordert bijna een miljoen euro van gemeente Leeuwarden

IT-dienstverlener Split-Vision uit Eindhoven vordert bijna een miljoen euro van gemeente Leeuwarden. Dit meldt de Leeuwarder Courant.

Split-Vision, dat onder andere als softwareontwikkelaar en adviseur gespecialiseerd is met diensten voor digitaal werken in de cloud, zou de rekening maandelijks met 30.000 euro zien oplopen.

Het conflict begon in 2016 met de komst van twee nieuwe gemeentelijke projectleiders. Zij beoordeelden de systemen. Via een Microsoft onderzoek bleek dat de ICT-infrastructuur van de gemeente niet naar behoren was omdat het op verouderde systemen draaide. Split Vision kreeg de resultaten van dit onderzoek niet te zien maar werd wel door de gemeente vanwege de verouderde systemen in gebreke gesteld.

Split-Vision is het daar niet mee eens. Volgens Split-Vision directeur Robbert Bliek wordt zijn geleverde software door 2100 medewerkers van de gemeente gebruikt, zonder dat Leeuwarden hiervoor betaalt.

Split-Vision werkte eerder bij de gemeente Leeuwarden samen met de IT-partners IT-eye, Enable-U, IT-cube, Ilionx en Microsoft. De medewerkers van gemeente Leeuwarden en omliggende gemeentes werden door Split-Vision voorzien van SinglePoint-for-All platform en digitaal werken met Microsoft SharePoint en ProjectServer en Lync. Ook de Luchtmachtdagen gebruikte toen SinglePoint-for-All en Grethe Faber, van de gemeente Leeuwarden en betrokken bij de organisatie van de Luchtmachtdagen was er toen positief over.

De zaak ligt nu bij de rechter. Lees meer details in de Leeuwarder Courant.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!