Witold Kepinski - 21 januari 2019

Information Builders benoemt Frank Vella tot CEO

Information Builders benoemt Frank Vella tot CEO image

Information Builders, een Amerikaanse leverancier op het gebied van business intelligence (BI), analyse en databeheeroplossingen, kondigt de benoeming aan van Frank J. Vella als chief executive officer (CEO). Hij volgt Gerald Cohen op die voorzitter blijft van de raad van bestuur en senior adviseur van Vella.

Al 43 jaar leidde Cohen Information Builders met de visie om meer mensen in staat te stellen gemakkelijker toegang te krijgen tot hun gegevens voor betere inzichten en beslissingen. Deze vroege visie blijft standvastig en relevant voor de complexe complexe technologie, systemen en gegevensomgevingen van vandaag aldus Information Builders. Een van de meest succesvolle prestaties van Cohen is het creëren van een bedrijfscultuur gericht op het oplossen van bedrijfsproblemen en het creëren van waarde voor klanten door middel van zeer schaalbare softwareoplossingen, zo meldt het bedrijf.

WebFOCUS

Vella trad in november 2017 in dienst bij Information Builders als chief operating officer, na een aandeleninvestering door Goldman Sachs. Sindsdien heeft hij inspanningen geleverd om verschillende gebieden van het bedrijf te moderniseren, waaronder product, innovatie, marketing, verkoop en kanalen. Vella hield toezicht op de lancering van de nieuwe WebFOCUS, het vlaggenschip analyseplatform van het bedrijf. Dit omvatte ingrijpende verbeteringen in de UI en UX van het product, de toevoeging van geavanceerde augmented analytics-mogelijkheden en een groot aantal nieuwe mogelijkheden voor gegevensbeheer.

Managementteam

Daarnaast zijn onder zijn leiding belangrijke managers toegevoegd aan het managementteam om de vaardigheden te introduceren die nodig zijn om te innoveren en nieuwe marktkansen te benutten. Het bedrijf investeerde ook in modernisering van processen en technologie voor operationele verbeteringen en efficiëntie aldus Information Builders.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!