Hewlett Packard Enterprise (HPE) heeft een nieuw IoT Innovation Lab geopend in Genève. Doel van het lab is om klanten te helpen profiteren van de enorme hoeveelheden gegevens die buiten de datacenters worden gegenereerd door apparaten, machines, bedrijfsmiddelen en sensoren aan de rand van het netwerk ofwel de edge.

Het IoT laboratorium van HPE  Genève biedt een samenwerkingsomgeving voor het conceptualiseren, ontwikkelen en testen van geavanceerde IoT en edge-to-cloud-oplossingen die bedrijfsresultaten als operationele efficiëntie, veiligheid, omzetgroei en concurrentievoordeel op lange termijn stimuleren.

Cloud

Volgens onderzoeksbureau Gartner zal in 2022, als gevolg van digitale bedrijfsprojecten, 75 procent van de door het bedrijf gegenereerde gegevens worden gemaakt en verwerkt buiten het traditionele, gecentraliseerde datacenter of de cloud, tegen minder dan 10 procent in 2018 "De exponentiële groei van datagegevens aan de rand (edge) biedt een enorme kans om onze economieën en samenlevingen vooruit te helpen - organisaties maken echter momenteel slechts gebruik van een fractie van die gegevens", aldus Volkhard Bregulla, vice president Global Manufacturing, Automotive en IoT, HPE. "Het realiseren van deze mogelijkheid vereist een complexe transformatie met technologie, mensen en economie. Onze IoT Innovation Labs zijn een belangrijk hulpmiddel voor het initiëren, vormgeven en versnellen van de unieke IoT-reis van elke klant."

Edge

Het IoT Innovation Lab van HPE in Genève biedt praktische omgevingen en voorbeelden uit de praktijk waarbij klanten en partners de zakelijke waarde van HPE en de uitgebreide Enterprise IoT-portfolio's van haar partners kunnen ontdekken. Dit omvat Edge Experience Zones die klanten in staat stellen digitaal met "dingen" te communiceren in hun natuurlijke omgeving met praktische IoT-use cases voor industrieën zoals olie en gas, productie, engineering, gezondheidszorg, detailhandel, slimme stad en meer.

Use cases

Samen met HPE's nabije HPC en AI Center of Excellence in Grenoble, Frankrijk, biedt het IoT Innovation Lab in Genève een proof-of-conceptomgeving om de nieuwste IoT-technologieën te testen met software en testgegevens van klanten. Klanten kunnen applicaties benchmarken en veilig en vertrouwelijk experimenteren in vele use-cases. "Samenwerkingsinnovatie vormt de kern van onze IoT Innovation Labs, met het doel om zakelijke bedrijfsresultaten te behalen", aldus Tom Bradicich, vicepresident en algemeen directeur, Converged Servers, Edge en IoT Systems, HPE. "Dit zijn niet alleen plaatsen om oplossingen te demonstreren of te testen - het zijn plaatsen om te provoceren over de mogelijkheden, en dan samenkomen om de volgende generatie IoT en intelligente randoplossingen te bouwen en in te zetten."

IoT use cases

Het behalen van zakelijke resultaten met IoT vereist volgens HPE niet alleen nieuwe technologieën en expertise op gebieden zoals edge-infrastructuur, kunstmatige intelligentie, bekabelde en draadloze netwerken, beveiliging, locatieservices, augmented reality en edge-to-cloud-architecturen, maar ook haalbare use cases die resultaten en help mee aan een strategische IoT-innovatietraject. De IoT-gebruiksscenario's die op het IoT Innovation Lab in Genève zijn gedemonstreerd, helpen klanten mogelijkheden te bedenken om hun bedrijfsdoelen te bereiken, IoT-gebruikscasussen voor hun ondernemingen te conceptualiseren en uiteindelijk bewijzen van concepten en projecten te implementeren.

Voorbeelden van use-cases die op het IoT Innovation Lab in Genève zijn getoond, zijn:

Versnel machinaal leren aan de rand om kwaliteitsborging in hightech productie te automatiseren : HPE Pointnext demonstreert een oplossing die geautomatiseerde en uiterst nauwkeurige defectdetectie van afgewerkte producten in hightech productie mogelijk maakt, gebaseerd op video-analyse en machine learning (ML). Het versnelt aanzienlijk de tijd om ML-algoritmen te trainen door innovatieve beeldanalyse-methoden toe te passen en de analyse precies op de rand uit te voeren, op basis van HPE Edgeline Converged Edge-systemen . De oplossing wordt onder meer ingezet bij Foxconn's productielijnen voor HPE-systemen in Kutna Hora, Tsjechië. Het Geneva IoT Innovation Lab beschikt over een transportband waar bezoekers kunnen ervaren en testen hoe de video-analytische oplossing defecten van computerhardware detecteert.

OT-IT-convergentie verhoogt de productiviteit in de autoproductie: autofabrikanten maken tegenwoordig gebruik van meerdere test- en meetsystemen voor automatische geautomatiseerde test- en engineeringontwikkeling in de fabriek - een complexe, foutgevoelige en dure installatie. Eén autoproductiebedrijf zag de mogelijkheid om de productiviteit aanzienlijk te verhogen door afzonderlijke componenten samen te voegen tot één systeem. Het bedrijf heeft het HPE Edgeline OT Link Platform ingezet, dat operationele technologie (OT) samenbrengt - zoals CAN-bus, data-acquisitie en OT-besturingssystemen - met enterprise-grade IT-infrastructuur aan de rand, bijvoorbeeld op de productievloer. Op het IoT Innovation Lab in Genève demonstreert HPE deze oplossing met een autodeur die wordt bestuurd en bewaakt via een HPE Edgeline EL300 Converged Edge-systeem.

Inkomsten genereren met voertuiggegevens: HPE demonstreert een prototypeoplossing, geïmplementeerd met een Audi Q2, die een veilig proces biedt voor het delen en betalen van de sensorgegevens van een voertuig op basis van 'slimme contracten'. Gebouwd op blockchaintechnologie en een edge-to-time cloud-architectuur, de oplossing stelt voertuigbezitters in staat om geld te verdienen of beloningen te ontvangen door te rijden en te controleren met wie zij gegevens delen. Daarnaast hebben derden toegang tot een waardevolle datapool voor hulp van de bestuurder, klantgerichtheid of een andere mobiliteitsservice.

Slimme locaties zorgen voor bedrijfsresultaten: Aruba, een Hewlett Packard Enterprise-bedrijf, laat zien hoe IoT-technologie helpt bij het transformeren van ervaringen op fysieke locaties zoals kantoren, winkels, ziekenhuizen of steden, om doelen te bereiken zoals hogere productiviteit van medewerkers, verbeterde veiligheid, geoptimaliseerde processen en omzetgroei. Het Geneva IoT Innovation Lab beschikt bijvoorbeeld over een smart office uitgerust met Aruba Wi-Fi en bekabelde netwerken, Aruba Beacons en Aruba Meridian locatiegebaseerde services, allemaal geïntegreerd met kantoor- en bedrijfsapplicaties. Met behulp van de mobiele app met Meridian kunnen bezoekers snel hun weg vinden naar kamers en, afhankelijk van de aanwezigheid van de bezoekers, activeert de vergaderruimte automatisch verschillende workflows. Zodra de bezoeker bijvoorbeeld in de kamer aankomt, wordt de locatie gemarkeerd als "bezet"

Zorgen voor beveiliging en servicekwaliteit in IoT-omgevingen: de voortdurende groei van edge en IoT creëert nieuwe uitdagingen voor bedrijven om de beste gebruikerservaring te bieden en om de beveiliging van IoT-enabled infrastructuren te waarborgen. Op het Geneva IoT Innovation Lab demonstreert Aruba oplossingen om de IoT-beveiligingsuitdagingen op te lossen, waaronder Aruba IntroSpect , een op AI gebaseerde machine learning beveiligingssoftware die kleine veranderingen in het gedrag van apparaten detecteert die vaak wijzen op cyberaanvallen die de traditionele veiligheidsafweermiddelen hebben ontweken . De oplossing wordt wereldwijd gebruikt door Cadence Design Systems en andere grote organisaties. Daarnaast heeft Aruba ook een Service Assuranceoplossing van de acquisitie van Cape Networks die IT-afdelingen helpt bij het oplossen van serviceproblemen voordat deze zich voordoen voor gebruikers en IoT-apparaten. Het voert doorlopende gesimuleerde tests uit om de netwerkconnectiviteit, netwerkdiensten, authenticatie, captive portal-respons, cloud en interne applicaties op kritieke locaties zoals kantoorruimtes, productie-eenheden, retail, gezondheidszorg en vergelijkbare soorten omgevingen te bewaken.

Portland Europe BW tm 22-05-2025 Forescout 08/05/2025 t/m 16/05/2025 BW
Cybersec Europa

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!