SUSE support voor Intel Optane DC persistent memory met SAP HANA

22-01-2019 | door: Witold Kepinski

SUSE support voor Intel Optane DC persistent memory met SAP HANA

SUSE geeft vanaf nu support op Intel Optane DC persistent memory met SAP HANA. Als SAP HANA gebruikers SUSE Linux Enterprise Server voor SAP-applicaties hebben, kunnen zij in hun datacenter profiteren van de hoge capaciteit van het Intel Optane DC persistent geheugen.

Gebruikers kunnen hun workloads optimaliseren door grotere hoeveelheden data dichter naar de processor te verplaatsen en daar te onderhouden. Zo minimaliseren zij de vertraging die tijdens onderhoudswerkzaamheden ontstaat door het opslaan van data op systeemstorage. Door support voor Intel Optane DC persistent memory, op dit moment in beta beschikbaar, op meerdere cloud service providers en hardware vendors, helpt SUSE op een andere manier klanten bij het transformeren van hun IT-infrastructuren en het verlagen van kosten, het leveren van hogere prestaties het efficiënter concurreren.

Applicaties

“Persistent memory technologie zal leiden tot de ontwikkeling van nieuwe applicaties voor datatoegang en -opslag,” aldus Thomas Di Giacomo, SUSE CTO. “Door een volledig ondersteunde oplossing, gebaseerd op Intel Optane DC persistent memory aan te bieden, kunnen organisaties meer voordelen halen uit de prestaties van of SAP HANA. SUSE blijft samenwerken met organisaties als SAP en Intel om wereldwijd opererende klanten te kunnen bedienen. Deze klanten bekijken hoe zij kunnen groeien met behulp van de transformatie van hun IT-infrastructuur. Hun vraag bepaalt de richting van onze innovatie.”

Storage

Alper Ilkbahar, vice president en general manager van de Non-volatile Memory and Storage Solutions Group van Intel: “Intel Optane DC persistent memory is een nieuwe klasse in memory en storagetechnologie, speciaal ontworpen voor gebruik in het datacenter. Het is ontwikkeld om kosteneffectieve, hoge capaciteit, in-memory databaseoplossingen mogelijk te maken, het biedt een betere uptime en sneller herstel en het levert hogere prestaties van cloudapplicaties. Door met SUSE en SAP samen te werken bij het voor onze klanten beschikbaar maken van deze transformatieve technologie, kunnen wij hen helpen zich voor te bereiden op een nieuwe generatie van applicaties en diensten die revolutionaire mogelijkheden voor het datacentrische tijdperk leveren.”

Infrastructuur

Martin Heisig, SAP HANA Technology Innovation Network: “De mogelijkheid om persistent memory voor SAP HANA te leveren is een belangrijke mijlpaal in onze relatie met SUSE en Intel. De SAP Digital Core is gebouwd op het concept van het vereenvoudigen van de infrastructuur voor hogere productiviteit en real-time inzicht.”

Data

SAP HANA biedt organisaties een high-performance database-oplossing voor hun SAP-applicaties. Klanten die SUSE Linux Enterprise Server voor SAP Applicaties hebben met SAP HANA workloads op Intel Optane DC persistent memory kunnen naast kostenbesparingen op de infrastructuur ook rekenen op een verlaging van de kosten voor beheer. Omdat SAP HANA workloads op Linux draaien, is SUSE Linux Enterprise momenteel de enige oplossing die ondersteuning van SAP HANA en Intel Optane DC persistent memory biedt.

Support voor Intel Optane DC persistent memory met SAP HANA workloads die draaien op SUSE Linux Enterprise Server voor SAP Applicaties is inbegrepen in het SUSE Linux Enterprise 12 Service Pack 4, dat nu wereldwijd beschikbaar is. Meer informatie over SUSE Linux Enterprise: www.suse.com/sles.

Terug naar nieuws overzicht
Software