Redactie - 23 januari 2019

GTT breidt netwerk van Carglass uit voor intensiever applicatiegebruik

GTT breidt netwerk van Carglass uit voor intensiever applicatiegebruik image

GTT Communications, provider van cloudnetworking voor multinationale ondernemingen, kondigt aan de netwerkoplossing voor Carglass, speler op het gebied van reparatie en vervanging van autoruiten, uit te breiden. In het nieuwe contract voor de komende vier jaar profiteert Carglass van redundantie en krijgen alle 450 vestigingen de beschikking over een hogere netwerkcapaciteit, aldus GTT.

Carglass is bezig met een digitale transformatie om belangrijke applicaties beter te kunnen ondersteunen. Het verhogen van het gebruik van mobiele applicaties voor klantenservice in de reparatiecentra is hier een onderdeel van. Tevens stelt de digitale strategie Carglass in staat om nieuwe markten betreden, ondersteund door de overname van Maisoning, dat is gespecialiseerd in aannemingswerkzaamheden in woningen zoals loodgieterswerk en het vervangen van sloten.

GTT voorziet Carglass van:

75% meer netwerkcapaciteit en een upgrade naar glasvezel. Daarmee wordt tegemoetgekomen aan de behoefte aan meer bandbreedte in de verschillende reparatiecentra.

Back-uplinks voor 250 reparatiecentra om de flexibiliteit en betrouwbaarheid van het netwerk te vergroten.

Draadloze 4G-verbindingen voor de 180 vestigingen die zich niet in een grotere stad bevinden.

"De computers maken plaats voor smartphones en dat stelt andere eisen aan onze verbindingen", zegt Didier Roy, CIO van Carglass Frankrijk. "We bieden nu vervangings- en reparatiediensten op 450 locaties en hebben een vloot van 700 voertuigen voor onze thuisservice. De medewerkers moeten overal in real time gebruik kunnen maken van onze applicaties. Zonder goede verbindingen ontstaan er vertragingen of komt het werk stil te liggen. GTT is zich daar terdege van bewust en levert krachtige en flexibele cloudnetworking diensten inclusief 4G, glasvezel, koperlijnen en ADSL. Daarmee voldoen ze aan de uiteenlopende behoeften van de verschillende vestigingen."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!