Witold Kepinski - 23 januari 2019

Integrated Systems omzet stijgt door sterke vraag naar hyperconverged

Integrated Systems omzet stijgt door sterke vraag naar hyperconverged image

De Integrated Systems omzet steeg in het derde kwartaal van 2018 met 20 procent naar 873 miljoen dollar in de EMEA-regio. Vooral Dell EMC, Nutanix en Oracle wisten te groeien ten koste van HPE, Cisco/NetApp. Dit meldt onderzoeksbureau IDC in zijn Quarterly Converged Systems Tracker.

Traditionele geconvergeerde systemen, bestaande uit gecertificeerde referentiesystemen en geïntegreerde infrastructuur en geïntegreerde platforms, presteerden watr omzet betreft in het derde kwartaal van 2018 vlak, maar ze vertegenwoordigden nog steeds meer dan 60 procent van de totale omzet in EMEA.

Verder tonen hyperconverged systemen een sterke groei van 70,9 procent naar 348 miljoen dollar. "Hyperconverged is toegenome in de EMEA-markt zien doordat bedrijven gebruik maken van de eenvoud van deze systemen, waardoor IT-managers hun focus hoger op de stack kunnen verplaatsen", zegt Eckhardt Fischer, senior onderzoeksanalist bij IDC.

"Net als in het vorige kwartaal, werd de groei van geïntegreerde systemen voornamelijk aangedreven door een sterk hyperconverged segment, terwijl de meer traditionele gecertificeerde referentiesystemen en geïntegreerde infrastructuur en geïntegreerde platforms een vlakke trend in dollar-waardetermen kenden, met weinig differentiatie tussen segmenten", zo zegt Silvia Cosso, onderzoeksmanager, Europese infrastructuur, IDC.

In de EMEA-regio zijn de inkomsten van West-Europa goed voor ongeveer 78 procent van de omzet, waarvan het VK, Frankrijk, Duitsland en de Scandinavische regio nog steeds het leeuwendeel vertegenwoordigen, ongeveer 75 procent. De West-Europese hyperconverged markt wordt nog steeds sterk aangedreven door een handvol leveranciers die meer succes hebben geboekt door zich te richten op de grotere 500 bedrijven.

idc-EMEA-Integrated-Systems-3Q18.jpg

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!