Witold Kepinski - 23 januari 2019

ICTroom bouwt datacenter in Reykjavik voor RFK

ICTroom bouwt datacenter in Reykjavik voor RFK image

De coalitie van Opin Kerfi, Fjarskipti hf, KORPUTORG en RB (hierna aangeduid als RKF) heeft bekend gemaakt dat de pan-Europese datacenter specialist ICTroom Company is gecontracteerd voor de bouw van het eerste grootschalige datacenter van Reykjavík.

ICTroom zal hiervoor nauw samenwerken met lokale bedrijven en de eerste fase van het datacenter zal in het najaar van 2019 in gebruik genomen worden. Zodra de eerste fase voltooid is, zullen de volgende fasen van 1-2 MW steeds met een tijdlijn van 6-7 maanden worden opgeleverd.

Het datacenter zal de meest technologisch geavanceerde IT-site in IJsland zijn, waarvan de hoge standaarden conform de vereisten van de eerste klant - RB – zijn gedefinieerd. RB host de meerderheid van de IJslandse financiële instellingen. RKF koos voor ICTroom omdat de missies van beide bedrijven goed op elkaar zijn afgestemd en het modulaire datacenter-portfolio van ICTroom in diverse landen in Europa al succesvol is gebleken en geschikt voor de IJslandse omstandigheden zo meldt ICTroom.

Het project versterkt IJsland verder als een internationale datacenterlocatie voor bedrijven die de hoogste normen op het gebied van beveiliging, uptime, efficiëntie en duurzaamheid eisen. Opin Kerfi, de IT-serviceprovider die diensten in het nieuwe datacenter verkoopt, kijkt er naar uit om voor zowel binnenlandse als internationale bedrijven die zich richten op hyperefficiënte HPC- en AI-oplossingen, expansiemogelijkheden met superieure verbindingen te bieden aldus ICTroom.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!