Resello lanceert transitietool voor Microsoft CSP partners

24-01-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Resello lanceert transitietool voor Microsoft CSP partners

Resello, distributeur van IT-solutions en Microsoft indirect provider, lanceert een transitietool voor Microsoft CSP partners. Deze CSP-transitietool helpt Microsoft CSP partners om snel en met een hoge mate van automatisering CSP tenants en seats over te zetten. Dit bespaart Microsoft CSP partners een proces met vele handmatige, tijdsintensieve en repetitieve handelingen.

De lancering van de CSP-transitietool volgt op de aankondiging door Microsoft van afgelopen zomer dat het nieuwe, striktere voorwaarden instelt voor CSP direct partners. Nieuwe voorwaarden zijn bijvoorbeeld een Microsoft supportcontract en het gebruik van een platform voor geautomatiseerd uitleveren, beheren en factureren. Bovendien mogen CSP direct partners die hun ‘onboarding anniversary’ datum gepasseerd zijn en nog niet aan de nieuwe voorwaarden voldoen vanaf maart geen nieuwe klanten of subscriptions meer aanmaken onder hun CSP direct contract. Als gevolg hiervan zullen meer CSP direct partners kiezen om over te stappen naar het CSP indirect reseller model, een CSP indirect provider kiezen, zoals Resello, en hun tenants en seats overzetten.

Overzetten van tenants en seats vereenvoudigen

Eric Mink, CTO bij Resello: “Onze missie is om de verkoop van IT-diensten gemakkelijk te maken. Dus toen we van de aankondiging van de nieuwe voorwaarden hoorden, zijn we direct een tool gaan ontwikkelen die het overzetten van tenants en seats gemakkelijker maakt. Met de tool automatiseren we alle mogelijke processtappen, waardoor het voor CSP partners overzetten van tenants en seats een stuk sneller en efficiënter verloopt. Daardoor hoeven CSP direct partners zich geen zorgen te maken dat ze straks geen klanten of subscriptions meer kunnen aanmaken, we vergemakkelijken de transitie voor ze naar een CSP indirect reseller status.”

De CSP-transitietool kan zowel door CSP direct als CSP indirect partners gebruikt worden. Ook het gebruik van de tool zelf is gemakkelijk gemaakt, met een wizard die op basis van CSP-partnerstatus en gegevens uit het Partner Admin Center (alleen van toepassing voor direct partners) automatisch een overzicht van tenants en seats geeft en, bij akkoord, het overzetten start.

Eric Mink: “Het gaafste is dat de tool zelfs per seat automatisch de huidige einddatum uitleest en op basis daarvan de optimale transtitiedatum bepaalt. Daarmee voorkom je overlap van seat-periodes en besparen onze partners op hun kosten.”

Terug naar nieuws overzicht
Cloud