Witold Kepinski - 24 januari 2019

ICT Group neemt voor een onbekend bedrag Additude over

ICT Group neemt voor een onbekend bedrag Additude over image

ICT Group neemt voor een onbekend bedrag Additude AB (Additude) over Additude, gevestigd in Malmö, Zweden, is een IT-consulting specialist in Zuid-Zweden. Het bedrijf biedt services binnen industriële innovatieprocessen, projectactiviteiten en consultancy. Tot hun klanten behoren veel van de grootste en technologie-intensieve bedrijven in Zweden. Deze acquisitie past in de internationale expansiestrategie van ICT Group, waarin de Noord-Europese landen als belangrijk speerpunt worden gedefinieerd.

Met meer dan 160 professionals realiseert Additude een jaarlijkse omzet van ongeveer 16 miljoen euro. Het bedrijf levert software- en engineeringconsultancydiensten die klanten ondersteunen bij hun innovatieprocessen, productontwikkeling en groeistrategie. Het totale scala aan services van Additude is primair gericht op de IT- en engineeringmarkten. Ze zijn in 2016, 2017 en 2018 door Dagens Industry (The Swedish Financial Magazine) benoemd tot de prestigieuze "Gasell" -prijs. Dit onderscheid wordt jaarlijks uitgereikt aan de snelstgroeiende bedrijven in Zweden.

Met de toevoeging van Additude aan de groep zal ICT in het hele bedrijf profiteren van een unieke mix van competenties en vaardigheden. De overname opent ook de mogelijkheid om de eigen OrangeNXT-propositie van ICT aan de bestaande en nieuwe klanten van Additude in Zweden aan te bieden.

Jos Blejie (foto), CEO ICT: "In overeenstemming met onze strategische richting om ons bedrijf uit te breiden naar nieuwe geografische gebieden, verwachten we dat Additude het platform binnen ICT wordt voor de Noord-Europese markt met spraakmakende adviesdiensten voor industriële technologie. We zijn onder de indruk van het trackrecord van Additude, inclusief de gerealiseerde winstgevende omzetgroei van de afgelopen jaren. Vanuit een cultureel oogpunt zien we een goede fit, die volgens ons essentieel is om samen te werken en we kijken er naar uit om Additude bij de ICT-familie te verwelkomen. "

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!