Dell Technologies introduceert nieuwe interactieve monitor en pc's

24-01-2019 | door: Witold Kepinski

Dell Technologies introduceert nieuwe interactieve monitor en pc's

Dell Technologies kondigt een uitbreiding aan van zijn onderwijsportfolio, specifiek ontworpen voor scholieren en leerkrachten uit het lager en voortgezet onderwijs. Deze nieuwste productlijn omvat een interactieve monitor, Dell Latitude laptops, Dell Chromebooks en een nieuwe oplaadkar voor meerdere toestellen. Hiermee kunnen leerkrachten technologie integreren en nieuwe onderwijs- en leerpraktijken toepassen. Tegelijkertijd stimuleert het portfolio studenten om zelf te experimenteren en te ontdekken, zo meldt Dell.

"Recent Dell Technologies-onderzoek naar Generation Z - jongeren geboren na 1995 - bevestigt onze overtuiging dat als studenten nu en in de toekomst succesvol moeten zijn, docenten hen in staat moeten stellen hun eigen succes te behalen door hen te ondersteunen met tools die hun natuurlijke nieuwsgierigheid aanwakkeren", zegt Adam Garry, directeur onderwijsstrategie bij Dell EMC. "Deze nieuwe toestellen stellen zowel docenten als studenten in staat te zoeken, te creëren en samen te werken - ongeacht waar dat onderwijs plaatsvindt."

Volgens een Dell Technologies-studie wil 80 procent van de Gen Z-jongeren werken met de allernieuwste technologie. Slechts 57 procent vindt dat hun school hen goed tot uitstekend voorbereidt op hun toekomstige carrières. Dell beweert met zijn nieuwe aanbod daarop in te spelen.

Dell 75-inch 4K interactief touchscreen (C7520QT)
Generation Z-jongeren hebben een sterke voorkeur voor leren van en met leeftijdsgenoten (75 procent) en teamwork (58 procent). Klaslokalen veranderen tegenwoordig in samenwerkingsvriendelijke ruimtes die groepsleeractiviteiten en productiviteit bevorderen, aldus Dell. De nieuwe grote Dell 75 4K interactieve touchscreen-monitor (C7520QT) is bij uitstek geschikt als hoofdscherm in een klaslokaal of voor groepswerk. Het scherm met 4K-resolutie beschikt over een 20-punts multi-touch InGlass-mogelijkheid waardoor meerdere gebruikers tegelijk met het scherm kunnen werken. Met behulp van hun vingers of een styluspen kunnen leerlingen schrijven en tekenen, vrijwel zonder vertraging. Naderhand kunnen zij dat weer gemakkelijk uitwissen met hun handpalm. De intuïtieve aanraakfunctie is compatibel met vrijwel alle (industriestandaard) software. Twee styluspennen en Flat Frog Whiteboard-samenwerkingssoftware zijn inbegrepen.

Samenwerken is voor iedereen mogelijk dankzij de exclusieve Dell Screen Drop: een toegankelijkheidsfunctie die de bereikbaarheid verbetert voor gebruikers van alle lengtes. Knoppen aan de zijkant van het paneel stellen gebruikers in staat het weergegeven beeld naar drie verschillende lengte-instellingen te verlagen, zodat het altijd binnen handbereik is. Andere kenmerken die ervoor zorgen dat het 75 inch-scherm bij uitstek geschikt is voor gebruik in de klas zijn:

Door de brede kijkhoek, mogelijk gemaakt door IPS-technologie, kunnen levendige en consistente kleuren op het scherm vanaf vrijwel alle plaatsen in de ruimte worden bekeken.

De Dell monitor-technologie optimaliseert lettertypen en zorgt ervoor dat het beeldmateriaal scherp is tijdens het werken met frequent gebruikte programma's zoals Microsoft PowerPoint, Word en Excel.

Antireflectie- en antivlekdeklagen verminderen afleidende reflecties en vingerafdrukken, terwijl Dell ComfortView de emissie van blauw licht vermindert om het oogcomfort te optimaliseren.

Het ontwerp ondersteunt de integratie van een optionele Dell OptiPlex Micro PC in het display om een alles-in-één oplossing te creëren die de werkingskosten gedurende de levensduur van de monitor verlaagt.

RS232-, RJ45- en HDMI CEC-connectiviteit stelt IT-managers in staat het scherm op afstand te beheren.

Om meer flexibele leerruimtes te bieden, kan de optionele mobiele AV-trolley de monitor verplaatsen waar nodig.

Notebooks gebouwd om de klas ‘te overleven’
Generation Z heeft, als eerste digitale generatie zijnde, een uitgesproken mening over technologie. Meer dan 98 procent van de ondervraagden heeft technologie gebruikt als onderdeel van hun opleiding en 91 procent meent dat het type technologie dat door een toekomstige werkgever wordt aangeboden, invloed heeft op hun keuze (bij vergelijkbare vacatures). De nieuwe pc's van Dell combineren het aantrekkelijke ontwerp en de topprestaties die studenten wensen met de duurzaamheid en betrouwbaarheid die nodig is in de leeromgeving, aldus Dell.

Op basis van de ervaring van Dell met het bouwen van robuuste mobiele toestellen voor buitendiensten in de meest veeleisende omgevingen (rugged-reeks), zijn de nieuwe pc's van Dell ontworpen om ervoor te zorgen dat studenten de meest duurzame producten hebben waar zij op kunnen vertrouwen, zowel in het klaslokaal als daarbuiten. Alle nieuwe notebooks zijn ontworpen volgens 15 MIL-STD-specificaties om de dagelijkse schokken, stoten en valpartijen in de onderwijsomgeving te overleven en bevatten functies als een morsbestendig, hermetisch afgesloten toetsenbord.

De toestellen zijn ook robuuster dan voorgaande modellen. De Latitude 3300 is getest op ‘schoolbestendigheid’ en heeft duizenden cycli ondergaan om de scharnieren te testen. Ook is er veelvuldig getest met een val van 10 cm op elke hoek om zo de werkelijke schade die zich tijdens de levensduur van een apparaat in de klas kan voordoen, nauwkeuriger na te bootsen. Zowel de Latitude 3300 als de nieuwe Dell Chromebook-serie (3100, 3100 2-in-1 en 3400) zijn ontworpen om een val van 30 inch (76 cm) op staal en 48 inch (122 cm) op multiplex te weerstaan.

Latitude 3300 voor het onderwijs
De Latitude 3300 for Education is  beschikbaar en biedt een scherm met een hogere resolutie en een batterijduur van maximaal 16 uur en 52 minuten in een 13-inch notebook, met een ingebouwde full HD Touch-optie. De notebook heeft een aantrekkelijke donkergrijze matte afwerking en is verkrijgbaar met Intel Celeron, Pentium en tot Core i5-processors om aan de eisen van STEM-applicaties te voldoen. Het apparaat is voorzien van USB-Type C voor stroom- en gegevensoverdracht (behalve voor Celeron-configuraties) en DDR4 4GB- of 8GB geheugenopties.

Dell Chromebooks 3100, 3100 2-in-1 en 3400
De betrouwbare Dell Chromebook 3000-serie wordt vernieuwd met Intel Gemini Lake-processors en is eind maart beschikbaar. Ter ondersteuning van connectiviteit en samenwerking biedt de nieuwe 2x2 Intel-serie draadloze kaarten en USB Type-C voor opladen en gegevensoverdracht. De apparaten zijn ook eenvoudiger te beheren door IT, met een levenscycli van twee jaar en zes+ jaar aan Google Auto Updates op het moment van lancering.

Chromebook 3100: beschikt over 11,6-inch display met ingesloten touch- of non-touch-opties, met een 180 graden plat duurzaam scharnier waarmee leerlingen en docenten zich rond één apparaat kunnen verzamelen om samen naar het scherm te kijken.
Chromebook 3100 2-in-1: converteerbaar ontwerp met 11,6-inch display en Gorilla Glass NBT Touch. Dit model beschikt over een optionele world-facing-camera om de creativiteit van de student te stimuleren. Chromebook 3400: beschikt over 14-inch non-touch-scherm optionele full HD.

Dell Compact USB-C oplaadwagen voorbedraad voor USB-C-laptops (CT36UC20)
Om de noodzaak van on-site bedrading uit te schakelen, wordt de Dell Compact USB-C oplaadwagen voorbedraad voor USB-C-laptops (CT36UC20). De oplaadwagen is beschikbaar in maart en wordt geleverd met vooraf geïnstalleerde USB-C-stroomadapters in de wagen, wat IT waardevolle tijd bespaart. De kracht van de wagen wordt geleverd door Ergotron's gepatenteerde PowerShuttle-laadbeheersysteem dat tot 36 apparaten efficiënt oplaadt via een 12A-stopcontact en 40 procent sneller is dan standaard round-robin-systemen.

Prijzen en beschikbaarheid
De nieuwe Latitude 3300 voor het onderwijs is vanaf vandaag verkrijgbaar. Meer informatie hierover op Dell.com. De Dell Compact USB-C oplaadwagen, die vooraf is bedraad voor USB-C-laptops (CT36UC20), is vanaf maart beschikbaar. De Dell Chromebook 3000-serie is vanaf eind maart beschikbaar en de Dell 75 4K Interactive Touch Monitor (C7520QT) zal later dit voorjaar beschikbaar zijn voor een adviesprijs van €4999,-.

Dell Technologies op #Bett2019
Deze aankondigingen zijn onderdeel van de deelname van Dell Technologies aan de beurs Bett 2019, die plaatsvindt van 23 tot 26 januari in Londen. Bezoek stand #B316 voor meer informatie

Terug naar nieuws overzicht
Hardware