LG lanceert videowall met smalste bezel ter wereld

24-01-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

LG lanceert videowall met smalste bezel ter wereld

LG lanceert de 55SVH7E videowall, die bestaat uit meerdere displays die naadloos met elkaar zijn gecombineerd. Door een smalle bezel te combineren met een uniforme witbalans wordt de overlap van de panelen gemaskeerd. Ook is de scanningsmethode van de panelen aangepast, zodat bijvoorbeeld een snel bewegende bal over het scherm beweegt zonder dat er een zichtbare overgang in het beeld ontstaat. De videowall maakt gebruik van IPS schermen.

De bezel van de 55SVH7E videowall is 0,44mm dik, wat volgens LG zo dun is dat deze met een balpen getekend zou kunnen worden of gelijk is aan de dikte van een creditcard. LG wijst erop dat bij een conventionele videowall ieder paneel bij de randen donkerder wordt, waardoor de overgang van schermen duidelijker zichtbaar is. Dit heeft het bedrijf aangepakt door een uniforme witbalans te hanteren, die deze donkere randen voorkomt en voor een gelijkmatige kleur over het volledig beeld zorgt. Zowel de witbalans als de kleurtemperaturen kunnen in elke modus worden aangepast, een stap omhoog ten opzichte van eerdere modellen die alleen in ‘full-white-modus’ aanpassingen mogelijk maakten.

Modulescanner

Dankzij de nieuwe modulescanner, kan snel bewegende content nu probleemloos over meerdere panelen worden getoond. Dit in tegenstelling tot andere videowalls, die het beeld vanaf hetzelfde punt op elk scherm laden. Content kan worden geladen dankzij het ingebouwde SoC en webOS smart signage platform. Het is zelfs mogelijk om content te animeren of toe te voegen tijdens het afspelen van video’s op hetzelfde moment via webapps of real-time streaming.

LG voorziet toepassingen voor de 55SVH7E videowall in uiteenlopende ruimtes, variërend van een vergaderruimte of nieuwsstudio tot een winkel of evenementenhal.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware